Νύχτες Πρεμιέρας 18: Τι να δούμε Παρασκευή 28/9

Published: 28 Sep 2018, 02:20
Συντάκτης:

Tο MOVE IT (www.moveitmag.gr) θα σας προτείνει καθημερινά ταινιάκια που αξίζουν τον κόπο, από το πρόγραμμα για τις φετινές Νύχτες Πρεμιέρας.

<a href="/en/festival-nyhtes-premieras/nyhtes-premieras-18-oi-kalyteres-foto/58991">Νύχτες Πρεμιέρας 18: Οι καλύτερες φωτό</a>ΣΧΕΤΙΚΑΝύχτες Πρεμιέρας 18: Οι καλύτερες φωτό

Εμείς βρισκόμαστε εκεί, με συνεχόμενα reviews, απόψεις, εντυπώσεις, συνεντεύξεις, θα αποτυπώσουμε την σινεφιλική ενέργεια του φεστιβάλ.

Αφού τσεκάρετε πάντα το ωρολόγιο πρόγραμμα, ακολουθούν οι προτάσεις μας για σήμερα Παρασκευή 28/9, με δεδομένο ότι τα "Μelancholia" (Δαναός 2, 19.00), "Ένα βήμα πριν γίνεις άγιος" (Όπερα 2, 21.00), "Στους διαδρόμους" (Δαναός 2, 21.00), είναι sold out.

Third Kind

28/9/2018, 19:30, Δαναός 1 

Τελετή Απονομής Βραβείων Διαγωνιστικού τμήματος Ελληνικών ταινιών Μικρού Μήκους και Πρωτοεμφανιζόμενων Δημιουργών & Ηθοποιών Ελληνικών ταινίων. Είσοδος με προσκλήσεις.

Την τελετή θα ακολουθήσει η προβολή της ταινίας «Third Kind» (Εκτός Διαγωνιστικού).

Third Kind

Διάρκεια / Duration: 32’ Σκηνοθεσία / Director: Yorgos Zois

Η Γη έχει εγκαταλειφθεί και το ανθρώπινο είδος έχει αναζητήσει καταφύγιο στο διάστημα. Τρεις αρχαιολόγοι του μέλλοντος επιστρέφουν, για να αναζητήσουν την πηγή ενός μυστηριώδους πεντάτονου σήματος που εκπέμπεται από την Γη. Το sci-fi συναντά το ντοκιμαντέρ, στην σινεφιλική αλληγορία που μάγεψε την Εβδομάδα Κριτικής των Καννών.

Chinatown - Τα Τρία Καταφύγια / Chinatown - The Three Shelters

28/9/18, 21:30, Δαναός 1 

ΕΛΛΑΔΑ, ΚΥΠΡΟΣ | 2018 | ΕΓΧΡΩΜΟ | DCP | 91’ | ΑΓΓΛΙΚΑ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΚΙΝΕΖΙΚΑ

Η Κλειώ, από πατέρα Kινέζο και Κύπρια μητέρα, μεγάλωσε με αγάπη και φως σε ένα μικρό χωριό στους λόφους της Κύπρου. Όταν γίνεται 18 χρονών, μαθαίνει ότι ο πατέρας της δεν πέθανε από φυσικά αίτια, αλλά δολοφονήθηκε από την κινέζικη μαφία στην Chinatown της Αθήνας. Η Κλειώ ορκίζεται να πάρει εκδίκηση. Ένας παλιός φίλος του πατέρα της, ο Μάγειρας Λιν, την βοηθάει και ο νεαρός βοηθός του την ερωτεύεται. Η Κλειώ αναζητά τους δολοφόνους, αλλά σύντομα ανακαλύπτει ότι ο Μάγειρας Λιν έχει ένα καλά κρυμμένο μυστικό... Ένα σκοτεινό παραμύθι εκδίκησης, με σκηνές δράσης και πολεμικών τεχνών. Παρουσία συντελεστών.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Aliki Danezi- Knutsen. ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Themis Bazaka, Yannis Stankoglou, Katerina Misichroni, Chris Li, Richard Ng

Mandy

28/9/2018, 23:15, Ideal 

Η.Π.Α., ΒΕΛΓΙΟ | 2018 | ΕΓΧΡΩΜΟ | DCP | 121' | ΑΓΓΛΙΚΑ

Ο Ρεντ και η Μάντι ζουν ευτυχισμένοι σε ένα απομονωμένο σπίτι στo δάσος όταν μια μοχθηρή συμμορία απόκοσμων μηχανόβιων τους επιτίθεται με μανία. Μετά την επίθεση, ό,τι έχει απομείνει στον Ρεντ είναι η πιο άγρια δίψα για εκδίκηση και το φονικότερο όπλο όλων: η οργή αυτού που έχει μόλις χάσει τα πάντα.

Ο ελληνικής καταγωγής Πάνος Κοσμάτος παραδίδει εντελώς αναπάντεχα, μόλις στη δεύτερη ταινία του, το magnum opus του. Μια ταινία τρόμου εξωφρενικών εντάσεων, βουτηγμένη σε ψυχοτρόπα, παραδομένη σε ένα ρεβανσιστικό κρεσέντο βίας, δοσμένη ολόψυχα στη λογοτεχνία της φαντασίας. Το χέβι μέταλ ολοκαύτωμα που ακούει στο όνομα «Mandy» είναι η μεταμεσονύκτια απόλαυση της χρονιάς, ένα ακαριαίο cult classic που απογειώ νεται από την ντελιριακή ερμηνεία του Κέιτζ, σηματοδοτώντας την θριαμβευτική και ξεκαρδιστική εκδίκηση του πιο παρεξηγημένου ηθοποιού στον πλανήτη.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Panos Cosmatos. ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Nicolas Cage, Andrea Riseborough, Bill Duke, Linus Roache, Richard Brake

Λεπίδα στην Καρδιά / Knife + Heart

28/9/2018, 23:30, Δαναός 1

ΓΑΛΛΙΑ, ΜΕΞΙΚΟ | 2018 | ΕΓΧΡΩΜΟ & ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΟ | DCP | 102' | ΓΑΛΛΙΚΑ, ΙΣΠΑΝΙΚΑ

H Αν, διάσημη παραγωγός γκέι πορνό, έχει παραδοθεί στις καταχρήσεις εξαιτίας του χωρισμού της με την Λόις, μοντέζ των ταινιών της. Όταν ένας κατά συρροή δολοφόνος αρχίζει να αποδεκατίζει τους ηθοποιούς που συμμετέχουν στα γυρίσματα, η Αν εμπνέεται από τα περιστατικά των αληθινών εγκλημάτων για να εμπλουτίσει θεματικά τα φιλμ της, την ίδια στιγμή που ελπίζει να μην είναι το επόμενο θύμα. Ο Γιαν Γκονζάλες, αδελφός του Άντονι Γκονζάλες των Μ83 (που υπογράφουν τη μουσική της ταινίας), μετά το «You and the Night» απευθύνει ερωτική επιστολή στο σινεμά δημιουργών όπως ο Ντάριο Αρτζέντο, ο Μπράιαν Ντε Πάλμα και ο Κένεθ Άνγκερ, ισορροπώντας μεταξύ slasher, παρωδίας και λεσβιακού μελοδράματος.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Yann Gonzalez. ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Vanessa Paradis, Nicolas Maury, Kate Moran, Jonathan Genet, Khaled Alouach, Félix Maritaud, Romane Bohringer

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos