Broadway 2022

Νύχτες Πρεμιέρας 16: Sausage Party - Κριτική

Published: 24 Sep 2016, 19:44
Συντάκτης:

Ό,τι υπάρχει στα ράφια των σούπερ μάρκετ είναι ζωντανό! Από τη μουστάρδα μέχρι τα τσιπς, όλα τα φαγώσιμα έχουν ένα σκοπό κι αυτός είναι να επιλεχθούν από τους ανθρώπους και να περάσουν στο δικό τους Παράδεισο. Μόνο που τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά…

Πώς πιστεύω ότι ήρθε η ιδέα του Sausage Party στους δημιουργούς του, Seth Rogen και Evan Goldberg: ήταν μαζεμένοι σε κάποιο ταπεινό σπίτι στο Hollywood, παρέα με τον Jonah Hill, αρχίσανε τους μπάφους και τις τυπικές μπαφοσυζητήσεις. Κάποιος από τους τρεις ανέφερε το Toy Story και εκεί που ο Seth Rogen ήταν έτοιμος να καταβροχθίσει μια χούφτα πατατάκια, σκέφτηκε: «Τι θα γινόταν αν τα τρόφιμα ήταν ζωντανά;».

Φυσικά, τα πράγματα μπορεί να μην έγιναν ακριβώς έτσι, αλλά αυτό που έχει πλέον σημασία είναι το τελικό αποτέλεσμα. Το Sausage Party είναι ένα 100% ενήλικο Toy Story, μια animation ταινία για όσους μεγάλωσαν και συγκινήθηκαν με τις ταινίες της Pixar και, ως «μεγάλοι» πια, λιώνουν με τους φίλους τους βλέποντας το Superbad και το Pineapple Express.

Οι εξελίξεις στον τομέα του animation έδωσαν τη δυνατότητα στους Rogen και Goldberg να κάνουν το stoner όραμά τους πραγματικότητα και να μετατρέψουν τους διαδρόμους ενός supermarket σ’ έναν κόσμο που κατοικείται από εβραϊκά εδέσματα, αμερικάνικα διατροφικά σύμβολα, όπως τα λουκάνικα και τα ψωμάκια του hot dog, και αραβικές πίτες, οι οποίες μάλιστα πιστεύουν ότι έξω από το σούπερ μάρκετ τους περιμένει ο παράδεισος… παρθένου ελαιόλαδου που τους έχουν τάξει!

Σε αντίθεση με τον πραγματικό κόσμο, οι κάτοικοι του σούπερ μάρκετ δεν χωρίζονται, αλλά ενώνονται από την κοινή τους πίστη ότι εκεί έξω όλες οι επιθυμίες τους θα γίνουν πραγματικότητα: ο πρωταγωνιστής, ένα λουκάνικο που το λένε Frank (Seth Rogen) θα μπορέσει επιτέλους να ενωθεί με τη γυναίκα της ζωής του, την κυριολεκτικά ψωμωμένη Brenda (η Kristen Wiig σε μεγάλα κέφια), ένα sexy ψωμάκι hot dog!

Αυτό που δεν ξέρουν είναι ότι οδηγούνται προς το βασανιστικό τους θάνατο για να ικανοποιήσουν τις διαστροφικές και διατροφικές ορέξεις των ανθρώπων! Ο Frank θα ανακαλύψει την αλήθεια, κι ως άλλος Woody από το Toy Story, θα πρέπει να ενώσει όλα τα τρόφιμα για να παλέψουν για την επιβίωσή τους και να μη χάσει το αντικείμενο του πόθου του κατά τη διάρκεια.

Με τον αγώνα του Frank ως όχημα, το σενάριο σατιρίζει την οργανωμένη θρησκεία και τα καταστροφικά της αποτελέσματα και αναδεικνύει τη σεξουαλική απελευθέρωση ως πηγή ευτυχίας.

Οι Rogen και Goldbergh, στρατολογώντας τους διάσημους φίλους τους, με κορυφαίους τη Salma Hayek ως μεξικάνικο τάκο και τον Edward Norton ως ντροπαλό bagel, δίνουν φωνή στα τρόφιμα και για μιάμιση ώρα καταφέρνουν να μας κάνουν να ΜΗΝ θέλουμε να τα φάμε!

Με μοναδική παραφωνία της ταινίας ένα φινάλε που μοιάζει ίσως πρόχειρη λύση, το Sausage Party είναι η πιο νόστιμη καφρίλα της χρονιάς!

7 / 10

 

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Blonde

Blonde

Θα το βρείτε: Netflix

Eίδαμε το "Blonde", θαυμάσαμε την Άνα ντε Άρμας, μας κούρασε το δράμα...
2 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο