Europavox Festival Athens

Published: 7 Dec 2016, 05:32

Το Europavox Festival έρχεται στην Ελλάδα! Το project που προωθεί την ευρωπαϊκή μουσική, ενώνοντας 7 χώρες μέσα από ισάριθμα events, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, στο Fuzz Live Music Club!

Σε αυτή την πρώτη του εκδοχή, θα συμμετέχουν τέσσερις εξαιρετικές μπάντες από διάφορα μέρη της Ευρώπης: The Limiñanas (Γαλλία), The Oscillation (Βρετανία), The Noise Figures (Ελλάδα) και The Third Sound (Ισλανδία / Γερμανία).

Κοινός παρονομαστής στον ήχο και των τεσσάρων το psych / garage rock, σε ένα event που οι φίλοι της συγκεκριμένης σκηνής δεν πρέπει με τίποτα να χάσουν, ενώ ταυτόχρονα απευθύνεται σε όλους τους φίλους της μουσικής έχοντας έναν πανευρωπαϊκό και ενωτικό χαρακτήρα.

Λίγα λόγια για το Europavox: Πρόκειται για ένα project το οποίο επιλέχτηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλάισιο του Προγράμματος της Δημιουργικής Ευρώπης – Πολιτισμός, με βασικούς σκοπούς: Τη διατήρηση της ευρωπαϊκής μουσικής ποικιλομορφίας. Την προώθηση της διεθνούς ανάπτυξης των καλλιτεχνών και των επαγγελματιών της μουσικής βιομηχανίας. Τη συνένωση και την συνεργασία, σε ένα χρονικό πλάισιο 4 ετών, 7 ευρωπαίων εταίρων από ισάριθμες διαφορετικές χώρες. Διαβάστε περισσότερα : http://www.europavox.com/en/europavox/europavox-project/

Λίγα λόγια για τα ονόματα που θα συμμετάσχουν στο Europavox Festival της Αθήνας:

Τhe oscillationΤhe oscillation

THE LIMIÑANAS (Γαλλία)

Οι Limiñanas, η μπάντα από το Perpignan της Γαλλίας που συνδυάζει με μοναδικό τρόπο το psychedelic / garage rock με τη vintage pop, μας πρωτοεπισκέφτηκαν την περσινή χρονιά, δίνοντας ένα από τα καλυτερα live που είδαμε στο Fuzz, τον Μάιο του 2015.

Σχηματίστηκαν το 2009 και αποτελούν το πνευματικό παιδί του Lio (κιθάρα / μπάσο / keyboards / φωνητικά) και της Marie Limiñana (drums / φωνητικά). Ξεκίνησαν ηχογραφώντας στο σπίτι τους, αντλώντας έμπνευση από δίσκους του John Barry και του Ennio Morricone, παρακολουθώντας Noir films, διαβάζοντας βιβλία για την αρχιτεκτονική της Βικτωριανής Εποχής και... απολαμβάνοντας τον ήλιο της Νότιας Γαλλίας.

 Από το πρώτο τους single (στη Hozac Recs του Σικάγο) έδωσαν ένα σαφές στίγμα, συνδυάζοντας fuzzy ψυχεδελικούς ήχους με την κλασική, ultra hip, French Pop των 60’s.

Η μπάντα έχει κυκλοφορήσει και αρκετά, φοβερά και τρομερά, singles – τα πρώτα εκ των οποίων αποτελούν, μαζί με ορισμένες διασκευές σε κομμάτια των Beach Boys / Phil Spector / The Troggs / Jay Reatard, το υλικό του compilation album “(I’ve Got) Trouble In Mind: 7’’ And Rare Stuff 2009/2014” -  με πιο γνωστά από αυτά το “Je m’en vais” (με το επαναληπτικό όργανο να θυμίζει έντονα Suicide), το παρθενικό τους “I’m Dead”, το προαναφερθέν “Je-ne-suis-pas-tres-drogue”, το “(I’ve Got) Trouble In Mind” και το (απίστευτα κολλητικό στο μυαλό) “Votre côté yéyé m'emmerde”, ίσως το πιο γνωστό τους τραγούδι, μία ιδιότυπη ονομαστική αναφορά σε ήρωες και προσωπικότητες του παρελθόντος, στον ήχο του οποίου το... φάντασμα του Serge Gainsbourg κάνει έντονη την παρουσία του.

Στη μουσική τους, ο Serge Gainsourg συναντά τη Yé-Yé και μετά τον Phil Spector, τα Nuggets, τους Stooges και τους Suicide, τον Ιταλικό και Γαλλικό κινηματογράφο των 60’s της Commedia All’ Italiana και της Nouveau Vague – και τελικά, όλα μαζί, συνθέτουν αυτόν τον οικείο όσο και μοναδικό ήχο τους!

The third soundThe third sound

THE OSCILLATION (Βρετανία)

Οι Oscillation σχηματίστηκαν στο Λονδίνο το 2006 από τον Demian Castellanos. To πρώτο τους single, “New Way To Feel, επιλέχτηκε από τη Rough Trade ως single of the week. Η συνέχεια τους βρήκε να κυκλοφορούν μερικά εξαιρετικά singles και EPs κάτω από τα ονόματα Mesma και Orichalc Phase, με βασικές επιρροές τους Loop και με εκτεταμένη χρήση αναλογικών synthesizers.

To ντεμπούτο album, “Out Of Phase” (DC Recordings / 2007), έκανε το όνομά τους γνωστότερο στην ευρωπαϊκή σκηνή του psych-rock. Συνέχισαν σε tribal krautrock ρυθμούς, white noise κιθαριστικό feedback, βαρύτερες κιθάρες.

THE NOISE FIGURES (Ελλάδα)

Οι Noise Figures είναι ένα από τα εγχώρια ονόματα που σίγουρα ξεχωρίζουν τα τελευταία χρόνια. Το αθηναϊκό psych rock δίδυμο έχει ήδη δύο δίσκους, τα “The Noise Figures” (2013) και "Aphelion" (2015), και συνεχείς περιοδείες σε Ελλάδα αλλά και Ευρώπη, με την φετινή (Mάρτιος και Απρίλιος) να αριθμεί 20 συναυλίες σε 10 χώρες, αφού αμέσως πριν είχε προηγηθεί περιοδεία σε πολλές ελληνικές πόλεις. Εχουν μοιραστεί τη σκηνή με τους Black Rebel Motorcycle Club, Japandroids, Wooden Shiips, ενώ το καλοκαίρι συμμετείχαν στην Τρίτη ημέρα του Release Athens 2016 (μαζί με PJ Hravey, The Brian Jonestown Massacre, Slowdive, Closer). To συγκρότημα αποτελείται από τον Γιώργο Νίκα (φωνή, τύμπανα) και τον Στάμο Μπάμπαρη (κιθάρες, φωνή).

The noise figuresThe noise figures

THE THIRD SOUND (Ισλανδία / Γερμανία)

Οι Third Sound δημιουργήθηκαν το 2010 στην Ρώμη, από τον Ισλανδό Hakon Aðalsteinsson – πρώην μέλος των περίφημων Singapore Sling, μίας μπάντας που θεωρείται από τα ηγετικά ονόματα του new psych ήχου. Αμέσως μετά, το συγκρότημα μετακόμισε στο Βερολίνο, το οποίο έκτοτε παραμένει ορμητήριό τους.

Από την πρώτη στιγμή, είχαν την υποστήριξη του μεγάλου Anton Newcombe (The Brian Jonestown Massacre), ο οποίος κυκλοφόρησε το ομώνυμο ντεμπούτο album τους στην εταιρεία του, A Recordings, και τους κάλεσε ως support act στην επόμενη περιοδεία των BJM στην Ευρώπη.

Εισιτήρια διατίθενται, προς 18 ευρώ (το ένα) και 30 ευρώ (τα δύο): τηλεφωνικά στο 11 876, στα καταστήματα Public, Seven Spots, Reload, Media Markt και το www.viva.gr

Στο ταμείο, η τιμή θα είναι 20 ευρώ.

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, Fuzz Live Music Club (Πατριάρχου Ιωακείμ 1 & Πειραιώς 209, Ταύρος / τηλ. 210 3450817 / www.fuzzclub.gr). Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 20:00.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos