Μις Τζούλια

Δημοσίευση: 10 Οκτ. 2011, 12:54

Σύγκρουση αρσενικού - θηλυκού

Το Τόπος Αλλού επαναλαμβάνει, λόγω μεγάλης επιτυχίας, το κλασσικό έργο του Στρίντμπεργκ «Μις Τζούλια» σε μία ρηξικέλευθη διασκευή του πολύ γνωστού στο ελληνικό κοινό, Πάτρικ Μπάρμπερ (Closer, Ο Δον Ζουάν στο Σόχο), από την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου και για 30 μόνο παραστάσεις στην Κεντρική Σκηνή του θεάτρου Τόπος Αλλού, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Μίνας Αδαμάκη.

Ο ανελέητος και λυσσαλέος πόλεμος αρσενικού και θηλυκού τοποθετημένος σε μια εποχή επίσης έντονων συγκρούσεων και ριζικών αλλαγών. Η επέμβαση και η αλλαγή του Μάρμπερ είναι ότι μεταφέρει τη δράση της τραγωδίας του Στρίντμπεργκ, «Δεσποινίς Τζούλι», από την κουζίνα ενός αρχοντικού στη Σουηδία του 1888, όπου διαδραματίζεται το πρωτότυπο, στην κουζίνα μιας αριστοκρατικής έπαυλης στα περίχωρα του Λονδίνου στις 26 Ιουλίου του 1945, τη βραδιά που το Αγγλικό Εργατικό Κόμμα κέρδισε τις πρώτες μετά τον πόλεμο εκλογές με μια σαρωτική νίκη σ' ολόκληρη την Αγγλία, που έμεινε στην ιστορία. Η αριστοκράτισσα Τζούλι, ο υπηρέτης/σοφέρ Τζον και η μνηστή του/μαγείρισσα Χριστίνα, βρίσκονται μέσα στη λαίλαπα της πάλης των τάξεων αλλά και της ανελέητης σύγκρουσης αρσενικού και θηλυκού.

Μετάφραση, Σκηνοθεσία, Σκηνικό, Μουσική επιμέλεια: Μίνα Αδαμάκη. Παίζουν: Μαρία Σολωμού, Μάξιμος Μουμούρης, Τζωρτζίνα Παλαιοθόδωρου

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη 8 μ.μ., Πέμπτη-Παρασκευή 9.30 μ.μ., Σάββατο 7 μ.μ./9.30 μ.μ., Κυριακή 8 μ.μ.

Τιμές εισιτηρίων: 15-20 ευρώ. Διάρκεια: 75'.


 

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Aνοίγουν 21 Μαϊου τα θερινά

Aνοίγουν 21 Μαϊου τα θερινά

Η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων έδωσε το «πράσινο φως» για να ανοίξουν τα μουσεία στις 14 Μαΐου, καθώς επίσης...
7 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
1228
Spentzos
1170
Tanweer
1135
Spentzos
870