Η θηλιά

Δημοσίευση: 18 Ιαν. 2017, 05:22

«Η Θηλιά», το θεατρικό «θρίλερ δωματίου» του Πάτρικ Χάμιλτον, έγινε γνωστό στο κοινό και αγαπήθηκε μέσα από την κινηματογραφική διασκευή του από τον μετρ του είδους Άλφρεντ Χίτσκοκ. Το έργο, εμπνευσμένο από το αληθινό γεγονός της δολοφονίας ενός 14χρόνου φοιτητή από τους συμφοιτητές του το 1924, έρχεται να μας θυμίσει πως ο άνθρωπος είναι προικισμένος εκ φύσεως με την αντίφαση - γεννιέται για να πεθάνει, μα έχει ως κύριο ένστικτο αυτό της επιβίωσης.

Δυο φίλοι, δολοφονούν ένα συμφοιτητή τους ωθούμενοι από την επιθυμία να βιώσουν την εμπειρία του τέλειου φόνου, ενώ στην συνέχεια κρύβουν το πτώμα σε ένα μπαούλο και στήνουν ένα μακάβριο πάρτυ γύρω από το Σώμα – Αγία Τράπεζα του νεκρού. Καλεσμένοι είναι ο πατέρας του θύματος, η αρραβωνιαστικιά του, ο πρώην φίλος της και ένας ευφυής καθηγητής τους. Ένα περίεργο γαιτανάκι-πρόκληση με δυνατούς διαλόγους και βαθιά διαχρονικά φιλοσοφικά ερωτήματα.

Ένα ψυχολογικό θρίλερ που, μέσα από την λάμψη της γιορτής, τροφοδοτεί το απόλυτο σκοτάδι τονίζοντας την αδιαφορία και τις επιπτώσεις της στο κοινωνικό σύνολο, με την αλαζονεία ως κεντρικό άξονα, να κυριεύει όλο και περισσότερο την ανθρώπινη ύπαρξη.

Σκηνοθεσία : Κέλλυ Πήλιουρα. Μετάφραση - Διασκευή : Βίκυ Αλεξοπούλου. Σκηνικά- Κοστούμια: Χρύσα Δαπόντε. Σχεδιασμός Φωτισμού: Αλέξανδρος Αλεξάνδρου. Μουσική Σύνθεση : Σταύρος Τσουμάνης. Βοηθός Σκηνοθέτη : Νίκος Νικολαίδης. Βοηθός Σκηνογράφου-ενδυματολόγου: Χριστίνα-Eρατώ Ραυτοπούλου. Φωτογραφία: Θωμάς Χρυσοχοϊδης. Σχεδιασμός Αφίσας: Δανάη Γκόνη. Video Art:Παντελής Καλαντζής. Ερμηνεύουν: Ιωάννα Ασημακοπούλου, Δημήτρης Γκουτζαμανης, Γιώργος Καπινιάρης, Ερρίκος Λίτσης, Νίκος Ορφανός, Ναντια Πυθαρά, Αντώνης Τακτικός, Σόλων Τσούνης Διεύθυνση παραγωγής : Γιώργος Ψαραδέλης

Έναρξη 2 Φεβρουαρίου, παραστάσεις καθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21.00, Κυριακή στις 19.00. Θέατρο Αργώ, Ελευσινίων 15, Μεταξουργείο τηλ. 210 5201684-5 (σταθμός Μετρό Μεταξουργείο)

Πρώτη δημοσίευση: 18 Ιαν. 2017, 05:22
Ενημέρωση: 18 Ιαν. 2017, 16:07

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos