Η Ιζαμπέλ Υπέρ στην Αθήνα με Μαριβώ

Δημοσίευση: 16 Μαΐου 2014, 12:47

Η τρίτη συμμετοχή της σπουδαίας Ιζαμπέλ Υπέρ στο Φεστιβάλ Αθηνών (μετά το Κουαρτέτο του Χάινερ Μίλερ και το Ένα λεωφορείο, διασκευή του Λεωφορείου ο Πόθος του Ουίλιαμς) θα πραγματοποιηθεί φέτος με ένα έργο του Πιερ ντε Μαριβώ, ενός από τους σημαντικότερους Γάλλους συγγραφείς του 18ου αιώνα.

Οι Ψευδοεξομολογήσεις (Les fausses confidences) γνώρισαν τεράστια επιτυχία για πρώτη φορά το 1793. Ένα ακόμα παιχνίδι σαγήνης, μεταμφιέσεων και ελιγμών με λεπτό χιούμορ και φόντο τον κόσμο της αριστοκρατίας. Ένα κυνήγι του έρωτα, όπου η πλούσια χήρα Αραμίντα είναι το αντικείμενο του πόθου του ξεπεσμένου Ντοράντ, ο οποίος πρέπει να αντεπεξέλθει σε διάφορες δυσκολίες έως ότου την κατακτήσει. Οι δυσκολίες έχουν να κάνουν κυρίως με συμφέροντα οικονομικά κι έτσι ο αγώνας αποδεικνύεται σκληρός. Έχει, όμως, σύμμαχό του τον Ντυμπουά, τον πιστό του πρώην υπηρέτη που πλέον βρίσκεται στην υπηρεσία της Αραμίντα.

Ο γνωστός –κυρίως από την όπερα– σκηνοθέτης Λυκ Μποντύ και διευθυντής του Φεστιβάλ της Βιέννης, μεταφέρει τη δράση στο σήμερα και εντάσσει την Αραμίντα σε ένα ποπ περίβλημα. Η όμορφη χήρα αγαπάει τα ακριβά παπούτσια, έχει στην κατοχή της μια μεγάλη συλλογή από αυτά, κάνει τάι τσι και είναι ζεν. Μέσα σε όλα αυτά μπορεί να φιλονικήσει λεκτικά με τον περίγυρό της ως μια χειραφετημένη γυναίκα, να φλερτάρει και να αφεθεί στις διεκδικήσεις των αντρών, παίζοντας με ανοιχτά χαρτιά το παιχνίδι του έρωτα και της εξουσίας. 12-14 Ιουνίου. Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών

 


 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos