Ελευθέριος Βενιζέλος

Δημοσίευση: 22 Οκτ. 2016, 03:06

«Οι πολιτισμένοι λαοί κερδίζουν την εξουσία με την ψήφο των πολλών, κυβερνώνται με την ικανότητα των ολίγων και μεγαλουργούν με την πνοή του ενός». Ελευθέριος Βενιζέλος

Η παράσταση «Ελευθέριος Βενιζέλος» μετά τη μεγάλη επιτυχία που γνώρισε σε επιλεγμένα φεστιβάλ της Ελλάδας, ανεβαίνει στο Θέατρο Τέσσερις Εποχές – Γιάννης Μόρτζος, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόρτζου, με τον ίδιο στον ομώνυμο ρόλο.

Είναι η πρώτη φορά που η ζωή και το έργο του μεγάλου πολιτικού άνδρα, που χάραξε τον 20ο αιώνα, παρουσιάζεται μέσω της θεατρικής τέχνης στο κοινό. Ογδόντα χρόνια μετά το θάνατό του, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την πορεία και τη δράση της ιστορικής αυτής προσωπικότητας, που ξεκίνησε με την Κρητική Επανάσταση, στη συνέχεια διπλασίασε τα σύνορα της Ελλάδας, κέρδισε δύο Βαλκανικούς Πολέμους και βρέθηκε κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο με την πλευρά των νικητών. Μέσα από μια αναμέτρηση με το χρόνο, η μορφή του Ελευθέριου Βενιζέλου περνά από σκηνή σε σκηνή φωτίζοντας γεγονότα, συμβάντα και άγνωστες πτυχές της ζωής του. Τα νεανικά του χρόνια, η Κρήτη, οι γυναίκες που αγάπησε, τα επιτεύγματα και τα λάθη των πολιτικών του επιλογών, οι νίκες και οι ήττες του, υφαίνονται θεατρικά μέσα από την σκηνοθετική δεινότητα του Γιάννη Μόρτζου, που συνάμα υποδύεται και τον μεγάλο πολιτικό άνδρα.

Συγγραφέας: Γρηγόρης Χαλιακόπουλος. Σκηνοθεσία: Γιάννης Μόρτζος. Σκηνικά – κοστούμια: Λαμπρινή Καρδαρά. Μουσική: Φίλιππος Περιστέρης. Video - οπτική απεικόνιση: Χριστίνα Οικονόμου. Φωτισμοί: Τάκης Ποδαρόπουλος. Βοηθός σκηνοθέτη: Ειρήνη Παπαδημητρίου. Φωτογραφίες: Δημήτρης Ασπιώτης. Γραφικά: Βαγγέλης Καλαϊτζής. Παίζουν: Γιάννης Μόρτζος, Γιούλη Ζήκου, Βαγγέλης Πετρόπουλος, Βασίλης Σαμαριτάκης, Μανώλης Γεραπετρίτης, Τιτίκα Μαρίνου και Ελεάννα Πουλίδα. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη: 19:00. Πέμπτη: 21:00. Παρασκευή: 21:00. Σάββατο: 21:00. Κυριακή: 19:00 (λαϊκή απογευματινή). Τιμές: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο : 15 ευρώ. Κυριακή λαϊκή απογευματινή : 10 ευρώ. Διάρκεια: 2 ώρες. Θέατρο Τέσσερις Εποχές – Γιάννης Μόρτζος. Μοσχονησίων 36 – Πλατεία Αμερικής. Τηλέφωνο επικοινωνίας : 210 8812289.

 

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!
Πρώτη δημοσίευση: 22 Οκτ. 2016, 03:06
Ενημέρωση: 22 Οκτ. 2016, 03:06

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ