Hannah Williams and the Tastemakers

Δημοσίευση: 30 Μαρτίου 2013, 03:28

Οι Hannah Williams and the Tastemakers έρχονται, για πρώτη φορά, στην Αθήνα, την Παρασκευή 5 Απριλίου για μια μοναδική συναυλία στο Fuzz Live Music Club. Η νέα βρετανίδα ντίβα της deep soul, ιδιαίτερα αγαπητή στη χώρα μας - όπου το single της, “Work It Out” έχει ήδη γίνει μεγάλο ραδιοφωνικό hit - μας επισκέπτεται, μαζί με την εξαμελή μπάντα της, λίγο καιρό μετά την κυκλοφορία του παρθενικού της album, “A Hill Of Feathers”.

Μεγαλωμένη σε ένα ιδανικό οικογενειακό περιβάλλον (αφού ο πατέρας της ήταν και ο ίδιος προικισμένος μουσικός), η Hannah Williams ήρθε σε επαφή με τη soul μουσική από πολύ μικρή ηλικία. Δημιούργησε αμέσως αίσθηση με το πρώτο της single, “Don’t Tell Me / The Kitchen Strut”, ένα 45άρι που κυκλοφόρησε στην ανεξάρτητη Mondegreen Records και πολύ σύντομα εξαντλήθηκε. Η εκπληκτική της φωνή τράβηξε αμέσως την προσοχή κοικού, κριτικών, μεγάλων δισκογραφικών, διοργανωτών συναυλιών αλλά και σπουδαίων μουσικών της soul σκηνής. Πρώτη απ’ όλους, η μεγάλη Sharon Jones η οποία χαρακτήρισε τη Hannah, μονολεκτικά, ως “ευλογημένη”. Από κοντά και ο Charles Bradley, η άλλη μεγάλη φωνή της Daptone Records, όπως και ο θρύλος της hip hop, Afrika Bambaataa.

Παρότι βρίσκεται ακόμα στα πρώτα βήματα της καριέρας της έχει ήδη προκαλέσει συγκρίσεις με τα δύο τεράστια ονόματα που προέρχονται από το Λονδίνο, την Amy Winehouse και την Adele. Η Ιταλική Record Kicks, αναγνωρισμένη και υπερδραστήρια στη συγκεκριμένη σκηνή, πρόλαβε να αποσπάσει την υπογραφή της και τον Οκτώβριο της περασμένης χρονιάς, εν μέσω συναυλιών και εμφανίσεων της μπάντας σε festivals στην Ευρώπη, να κυκλοφορήσει το ντεμπούτο album της Hannah Williams και των Tastemakers. Δίπλα στη σπάνια φωνή της Hannah Williams, υπάρχει και μια απόλυτα δεμένη μπάντα που τη συνοδεύει με ιδιαίτερη συνέπεια, ακρίβεια και heavy funky rhythm section, έγχορδα, πνευστά και backing vocals. Προπώληση: 22 ευρώ. Ταμείο: 25 ευρώ. Fuzz Live Music Club (Πειραιώς 209 & Πατριάρχου Ιωακείμ, Ταύρος, www.fuzzclub.gr, 210 3450817). Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00.


 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos