Red eyes and tears, my love… Οι Black Rebel Motorcycle Club στο σινεμά

Δημοσίευση: 24 Φεβ. 2014, 15:11

Του Γιάννη Λυμπέρη

Σε λίγες μέρες οι Black Rebel Motorcycle Club θα βρεθούν για 2η φορά στη χώρα μας. Στις 4 Μαρτίου στην Αθήνα στο ACRO (Ιερά Οδός 7-11, στο ίδιο κτίριο που έπαιξαν Interpol, Clutch κλπ) και στις 5 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη στο Principal στον Μύλο.

Peter Hayes και Robert Levon Been ονόμασαν την μπάντα τους από την κλασική ταινία «The Wild One» (Ο ατίθασος) του Λάζλο Μπένεντεκ με τον Μάρλον Μπράντο, ως ηγέτη μιας συμμορίας μοτοσικλετιστών με το όνομα Black rebel motorcycle club. Μια ταινία που επηρέασε πολύ κόσμο, λόγω των δερμάτινων μπουφάν αλλά και τις περίφημης Triumph Thunderbird 6T που οδηγούσε ο Μπράντο.

Ας θυμηθούμε μερικές κινηματογραφικές τους, στιγμές.

Ο γνωστός ηθοποιός Harry Dean Stanton παίζει στο ξεκίνημα του video για το «Stop» του 2003. Ο 87χρονος σήμερα Harry, έπαιζε σε μπάντες με τον πατέρα του Robert Levon Been, Michael.

 

Στο «Nine songs» του Μάικλ Γουϊντερμπότομ , η μπάντα παίζει live τα «Whataver happened to my rock n’ roll» και «Love burns» στο θρυλικό Brixton Academy του Λονδίνου, εκεί όπου γνωρίστηκαν οι δύο ήρωες της ταινίας και άρχισαν τα δικά τους!

 

Στο περσινό «Only lovers left alive» του Τζάρμους ακούγεται –και περιλαμβάνεται και στο επίσημο σάουντρακ- το «Red eyes and tears» ενώ σε μια ακόμα... βαμπιροταινία, το «New moon» το δεύτερο μέρος του «Twilight saga» είχαν δώσει το ακυκλοφόρητο «Done all wrong». Οι ταινίες ήταν χάλια, τα σάουντρακ παραδόξως, καλά.

Το «Spread Your Love» ακούστηκε στο «Α man apart» του 2003 με τον Vin Diesel.

Το «Howl» στο «Southland Tales» του σκηνοθέτη του «Donnie Darko» Richard Kelly, και μάλιστα σε καθοριστική σκηνή...

Το «Beat the Devil's Tattoo» στο καλτ «God Bless America» επίσης σε σκηνή-κλειδί του 2011 και στο «End of Watch» με τον Τζέικ Γκίλενχαλ του 2012.

 

Και στην TV έχουν πέραση. Το «Stop» στον πιλότο του «Sons of Anarchy», το «Rival» στο πρώτο επεισόδιο του «Bates Motel» και το «Devil's Waitin» στο τελευταίο επεισόδιο της 2ης περιόδου του «Hell on Wheels».

 

Παράλληλα, οι BRMC έχουν μεγάλη πέραση στα video games, όπως τα NHL 11, NASCAR The Game: 2011 (το «Mama Taught Me Better» και στα δύο), στο Guitar Hero World Tour, Driver: San Francisco, ακούγεται το «Weapon of Choice», στο Batman: Arkham City το « Shadow on the Run» σε Need For Speed: Hot Pursuit το «Conscience Killer». Υπάρχουν κι άλλα πολλά, αλλά δεν θα φλυαρήσουμε άλλο...

Εισιτήρια

Προπώληση: 25 ευρώ στα www.ticketarena.gr, www.viva.gr, Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots και από 20/12 στο Tickethouse Θεσσαλονίκης, Reload Stores, Πανεπιστημίου 54: 210-3801464, Mall Athens: 210-6100546. Τη βραδιά της συναυλίας 28 ευρώ. Βιαστείτε, τελειώνουν...

 

Update 5/3/14: Η Ειρήνη Κατσαρά δεν έφυγε μετά την λήξη της συναυλίας και δεν έχασε: δείτε εδώ αποκλειστικά τι επακολούθησε! 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
6147
Tanweer
5776
Tanweer
2347
Tanweer
1754
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos