Πισίνες και σινεμά!

Δημοσίευση: 17 Ιουλίου 2013, 12:35

Των Γιάννη Λυμπέρη και Ειρήνης Κατσαρά

Η πισίνα στο σινεμά έχει τεράστια ιστορία. Το καλοκαιρινό αφιέρωμα που θα δείτε θα μπορούσε να χωριστεί σε πολλά μέρη, καθώς οι σκηνές από ταινίες που συνέβησαν σε μια πισίνα είναι αμέτρητες. Ερωτικές, βίαιες, αστείες, τραγικές, που έπαιξαν σημαντικό ρόλο ή δεν σήμαιναν το παραμικρό. Ηταν αδύνατον να τις βάλουμε όλες, διαλέξαμε μερικές χαρακτηριστικές και σίγουρα και εσείς θα θυμηθείτε άλλες τόσες.

Βουτήξτε!

 

The Graduate 1967

Kλασική ταινία, κλασική σκηνή. Ο Ντάστιν Χόφμαν, από παιδί, γίνεται άνδρας. «Hello Μrs Robinson»  

 

A.I. Artificial Intelligence 2001

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ ξέρει πολύ καλά τον ψυχισμό μικρών αγοριών, σε αγόρια-ρομπότ θα κολλούσε;

 

Let the right one in 2008

Μπορεί μια τόσο βίαιη και αιματηρή σκηνή να είναι ταυτόχρονα υπέροχη να βλέπεις; Θυμηθείτε αυτή από το αριστούργημα του Tomas Alfredson.

 

Rushmore 1998

Οποιοδήποτε σχόλιο ή κριτική σε αυτή τη σκηνή, θα ήταν αμαρτία... Wes & Bill forever!

 

Fast times at Ridegemont high 1982

Η καριέρα (;) της Φοίβη Κέιτς έφτασε στο ζενίθ για αυτά τα λίγα δευτερόλεπτα μιας καλής νεανικής ταινίας. Αν ήσουν τότε 12, 13 ετών, η σκηνή θα σε σημάδευε. Και μεγαλύτερος, πάλι το ίδιο αισθάνεσαι...

 

Wild Things 1998

Μια άκρως διασκεδαστική ταινία, που οφείλει πολλά σε αυτή σκηνή, κλασική όσο οποιαδήποτε από τον... «Νονό»! Επίτευγμα να δείχνει μέχρι και η Νεβ Κάμπελ «καυτή».

 

How to lose friends and allienate people 2008

Ξεχασμένη ταινία, ξεχασμένη και η Μέγκαν Φοξ. Αν βέβαια συνέχιζε με σκηνές σαν αυτή, ίσως είχε τύχη.

 

Something’s gotta give 1962

Μόνο η Μέριλιν θα μπορούσε να πρωταγωνιστεί σε μια διάσημη σκηνή από ταινία που δεν... τέλειωσε ποτέ. Λίγους μήνες πριν τον θάνατό της, τα προβλήματά της ήταν μάλλον πολλά, αλλά το σεξ απίλ της, ασύλληπτο!

 

Almost famous 2000

«I am a golden god» φωνάζει ο κιθαρίστας των της φοβερής ταινίας του Κάμερον Κρόου. Τελικά παραδέχτηκε «I’m on drugs»! Μην το κάνετε σπίτι σας (και σιγά μην έχετε πισίνα...).

 

Anchorman 2002

Το close up στον θρυλικό τηλεπαρουσιαστή Ron Burgundy o oποίος με σοβαρότητα και υπευθυνότητα ειδοποεί πως πρόκειται να κάνει μια έκτακτη και τρομακτική ανακοίνωση. «Cannonbaaall»!

 

Showgirls 1995

Και να θες να την κάνεις χειρότερη, απλά δεν γίνεται.Το «Showgirls» είναι μια μυθική κακή ταινία και αυτή η περίφημη σκηνή δεν έχει προηγούμενο ούτε επόμενο! Δεν τη βρήκαμε στο διαδίκτυο, αλλά αξίζει να τη δείτε από αίθουσα με τις αντιδράσεις του κοινού.

 

Grown ups 2010

Για γέλια και για κλάμματα τα ενήλικα (?) αγόρια μας... κάθε φορά που μπαίνω σε πλαστική πισίνα φοβάμαι μήπως... γίνει το κακο!

 

The Great Gatsby 2013

Kαι κάτι από το πολύ πρόσφατο παρελθόν. Ή μάλλον να δούμε την αυθεντική κόπια του’74: Εκεί που κάθεσαι ήρεμος στο στρώμα στην πισίνα σου (λέμε τώρα), ήρθε το... τέλος... το νερό γίνεται κόκκινο και άλλα κινηματογραφικά κλισέ..

 

Meet the parents 2000

It's only a game, Focker!’. Ναι εντάξει, ένα παιχνίδι με Ρόμπερτ Ντε Νίρο και Μπέν Στίλερ ποτέ δεν είναι... απλό... όταν τα βάζεις με τον Ντε Νίρο και καταλήγεις να.. σπας κατά λάθος τη μύτη της κόρης του...

 

The Arrangement 1969

Η Φέι Νταναγουέι ποζάρει, ο Ελία Καζάν σκηνοθετεί. Ο Κίρκ Ντάγκλας γοητεύεται από τη σεξουάλα Φέι και της... δίνει σταφυλάκι στο στόμα, ενώ εκείνη πλατσουρίζει στα νερά της πισίνας.. Μία από τις πιο αισθησιακές πισινο-σκηνές στην ιστορία του σινεμά με.. σαφείς αναφορές στον Διόνυσο και πολύ προχώ για την εποχή πολύ πριν τις 9μιση εβδομάδες.

 

Swimming Pool 2003

O Φρανσουά Οζόν μας εισάγει σε ένα σέξι ατμοσφαιρικό θρίλερ με πρωταγωνίστριες δύο γυναίκες (Σάρα και Ζουλί), δύο ζωές και πολλές μα πολλές αναζητήσεις, γύρω από μια πισίνα.

 

Piranha 3DD 2012

Kαι σίκουελ μιας από τις επικές b-movies των ημερών...Αν κολυμπάς σε πισίνα και έχεις δίπλα να ποζάρει τον ‘celebrity lifeguard’ Ντέιβιντ Χάσσελ-HOFF να μη φοβάσαι τίποτα... Ούτε τα πιράνχα δε μπορούν να τον σταματήσουν!

 

Project X 2012

Το πάρτυ της ζωής σου. Καμία σχέση με μπουζούκια και τηλεόραση. Ξύδια, γυναίκες, αλκοόλ, αμάξια... όλα μέσα.. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
6147
Tanweer
5776
Tanweer
2347
Tanweer
1754
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos