Οι καλύτερες εκτός διανομής ταινίες του 2016

Δημοσίευση: 15 Ιαν. 2017, 18:29
Συντάκτης:

Τα έχουμε γράψει πολλές φορές: οι κινηματογραφικές μας επιλογές δεν εξαντλούνται μόνο στην προσωπική ευχέρεια των εταιρειών διανομής και άρα στα φιλμ που θα βρουν τον δρόμο προς την μεγάλη αίθουσα.

Υπάρχουν πολλές –ίσως και άλλες τόσες- ακόμη ταινίες κάθε χρονιά, που είτε λόγω άγνοιας, είτε λόγω κακής εκτίμησης, είτε λόγω συγκυριών, είτε δυσανάλογων οικονομικών απαιτήσεων σε αναλογία με τα προσδοκόμενα εισιτήρια, καταλήγουν στην straight to dvd διανομή στην χώρα μας (για όσο χρονικό διάστημα τέλος πάντων θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν και λειτουργούν κερδοφόρα τα dvd clubs) ή και ούτε καν εκεί.

Το MOVE IT είναι ίσως το μοναδικό αμιγώς κινηματογραφικό σάιτ που διατηρεί σχετικά sections για straight to dvd αλλά και γενικότερες εκτός διανομής ταινίες, τα οποία ανανεώνει τακτικά και στα οποία θα δώσουμε επιπλέον βάση με τη νέα χρονιά, χάρη στους νέους και ταλαντούχους συντάκτες που θα προστεθούν στο ρόστερ μας.

Ακολουθεί  λοιπόν το Top-10 straight to dvd & εκτός διανομής (τουλάχιστον μέχρι την στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές) ταινιών για το 2016, μαζί και άλλες έξι που δεν χώρεσαν στις λεπτομέρειες.

Με την ευχή, κάποιες έστω από αυτές να βρουν διανομή στις ελληνικές αίθουσες έστω και καθυστερημένα μέσα στο 2017...

TOP-10

1.Αmerican Honey

2.Hunt for the Wilderpeople

3.The visit

4.The birth of a nation

5.The Witch

6.The autopsy of Jane Doe

7.Miles Ahead

8.Born to be blue

9.I am not a serial killer

10.Train to Busan

Άλλες έξι: Desierto / White bird in a blizzard / The invitation / Army of one / Certain women / The Eyes of My Mother

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos