Vicky Cristina Barcelona

Vicky Cristina Barcelona - κριτική ταινίας

Δύο νεαρές Αμερικανίδες φίλες, η Βίκι (Ρεμπέκα Χολ) και η Κριστίνα (Σκάρλετ Γιόχανσον) φτάνουν στη Βαρκελώνη για καλοκαιρινές διακοπές ύστερα από πρόσκληση των γονέων της Βίκι. Μετά τα εγκαίνια μιας έκθεσης, θα γνωρίσουν σε ένα εστιατόριο τον Χουάν Αντόνιο (Χαβιέ Μπαρδέμ), έναν γοητευτικό ζωγράφο διαβόητο για τη θυελλώδη, παθιασμένη σχέση του με την πρώην γυναίκα του Μαρία-Ελένα (Πενέλοπε Κρουζ), ο οποίος θα προτείνει να τον ακολουθήσουν στο εξοχικό του, στο Οβιέδο. Οι δύο φίλες έχουν εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα, και η καθεμία θα εκλάβει διαφορετικά αυτήν την πρόταση: η Βίκι, σοβαρή, αρραβωνιασμένη, λειτουργεί αμυντικά με άξονα τη λογική της, ενώ η περιπετειώδης και παρορμητική Κριστίνα δείχνει να γοητεύεται. Τα πράγματα περιπλέκονται ακόμη περισσότερο όταν εμφανίζεται και η πρώην σύζυγος του ζωγράφου.

Με φόντο τον μεσογειακό αισθησιασμό της Βαρκελώνης και τον καταλανικό ήλιο, η φρέσκια, αστεία και σέξι ρομαντική κωμωδία, σας καλεί να ξαναγνωρίσετε τους τρεις χαρακτήρες του τίτλου, τη Βίκι, την Κριστίνα και φυσικά την πόλη της Βαρκελώνης, της οποίας η μπαρόκ γκαουντική αρχιτεκτονική απεικονίζεται άκρως δελεαστικά, να ερωτευτείτε από την αρχή τον Χαβιέ Μπαρδέμ, και να παρασυρθείτε από τη σαρωτική ερμηνεία της Πενέλοπε Κρουζ.

Όπως σχεδόν σε όλες τις ταινίες του Γούντι Άλεν, η τύχη παίζει τον ρόλο της, ενώ εύποροι χαρακτήρες με κάποιο επίπεδο επιτήδευσης ασχολούνται με τις τέχνες και τις ίντριγκες του έρωτα, διαφωνούν συχνά για το σωστό και το λάθος και είναι κάπως.. νευρωτικοί. Δεν παύουν όμως να παρουσιάζονται ελκυστικές και άκρως διασκεδαστικές οι ζωές τους, σε σημείο που μπορεί κάποιος να ζηλέψει μια καλοκαιρινή εξόρμηση στην Ισπανία. Η γοητεία που ανέκαθεν ασκούσε πάνω στον σκηνοθέτη η σύγκρουση πολιτισμών και συμπεριφορών, μεταφέρεται εδώ από την κόντρα Νέας Υόρκης με Λος Άντζελες που συχνά πραγματευόταν, στην αντιπαραβολή του εγκρατή Αμερικανού με τον χειμαρρώδη Ισπανό.

 

Πρώτη δημοσίευση: 24 Aug 2023, 02:49
Ενημέρωση: 31 Aug 2023, 03:05
Τίτλος:
Vicky Cristina Barcelona
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
96
Εταιρία διανομής: 
Release: 
24 Αυγούστου 2023

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos