Τμήμα Απωλεσθέντων Μαδρίτης

Τμήμα Απωλεσθέντων Μαδρίτης - κριτική ταινίας

Σύνοψη: Ο Μάριο, εργαζόμενος σε μια αποθήκη "απολεσθέντων", βρίσκει μια βαλίτσα με τα απομεινάρια ενός μωρού μέσα. Η έρευνά του τον οδηγεί σε ένα επικίνδυνο κύκλωμα πορνείας και εμπορίας ανθρώπων.  

Άποψη: Με τον διπλής σημασίας τίτλο “Objetos”, που σημαίνει “αντικείμενα”, το νουάρ θρίλερ του Jorge Dorado βουτάει στον κόσμο του trafficking, μέσα από χαρακτήρες που φροντίζουν τα αντικείμενα σα να ήταν άνθρωποι και άλλους που αντιμετωπίζουν τους ανθρώπους σαν να ήταν αντικείμενα.

Ο Álvaro Morte, πρωταγωνιστής της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς του Netflix "Casa de papel", πρωταγωνιστεί μαζί με τις China Suarez, Verónica Echegui και τον Daniel Araoz. O Morte δημιουργεί έναν άβολο Mario, πολύ κοντά στο στυλ που μας έχει συνηθίσει. Η Suarez είναι αναμφίβολα γοητευτική και ο Araoz προσπαθεί φιλότιμα να χτίσει το προφίλ του αυθεντικά κακού. Όμως, όλο το καστ “χάνεται” μέσα σε ένα σενάριο που δεν δένει πουθενά.

Οι χαρακτήρες δεν αναπτύσσονται σε βάθος, τα κίνητρά τους δεν εξηγούνται επαρκώς και οι αντιδράσεις τους μοιάζουν εντελώς random. Παρότι ως θεατές είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε κάποια “άλματα πίστης” για χάρη της ψυχαγωγίας, το “Objetos” έχει το κακό ότι τίποτα από όσα γίνονται δεν μοιάζει να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, όπως για παράδειγμα οι τρόποι που μπορεί κάποιος να μπει και να βγει από χώρους όπου υποτίθεται ότι υπάρχει υψηλή επιτήρηση ή ο τρόπος με τον οποίο δρουν οι κακοί της υπόθεσης.

Η ταινία προσπαθεί να ακολουθήσει την πατέντα των ισπανικών θρίλερ που έχουν δει επιτυχία τα τελευταία χρόνια. Και το κάνει, μάλιστα, βασισμένη σε σοβαρά κοινωνικά προβλήματα όπως η πορνεία και η διακίνηση βρεφών που συγκαλύπτονται από τις αρχές, δύο θέματα που το άκουσμά τους και μόνο προκαλεί έντονα συναισθήματα.

Δυστυχώς, για τον Jorge Dorado αυτό δεν λειτουργεί εδώ. Ενώ η σκηνοθεσία του δεν μοιάζει να έχει τεχνικά λάθη και αισθητικά μπορεί να πετυχαίνει τον στόχο της, η έλλειψη ρυθμού, οι μη ρεαλιστικές καταστάσεις που παρουσιάζονται και η παντελής απώλεια αγωνίας διατρέχουν την ταινία από την αρχή μέχρι το τέλος.

Tο “Objetos” ξεδιπλώνει τα -όχι και τόσο δυνατά- χαρτιά του πολύ νωρίς. Και σίγουρα δεν είναι μια προτεινόμενη ταινία για τους φαν του είδους που αναζητούν το thrill και τις δυνατές ανατροπές.

Πρώτη δημοσίευση: 27 Ιουλίου 2023, 13:11
Ενημέρωση: 3 Aug 2023, 01:55
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Τμήμα Απωλεσθέντων Μαδρίτης (Objetos)
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
100
Εταιρία διανομής: 
Release: 
27 Ιουλίου 2023

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos