Όταν μια νεαρή Αμερικανίδα φτάνει στη Ρώμη για να αφιερώσει τη ζωή της στην υπηρεσία της εκκλησίας, συναντά ένα σκοτάδι που την κάνει να αμφισβητήσει την ίδια της την πίστη και αποκαλύπτει μια τρομακτική συνωμοσία που ελπίζει να φέρει τη γέννηση του κακού.

Το ψυχολογικό θρίλερ «Ο πρώτος οιωνός» είναι το φιλόδοξο πρίκουελ του κλασικού franchise τρόμου που χτίστηκε γύρω από την ταινία «Η Προφητεία» (The Omen) (1976), μία από τις πιο τρομακτικές ταινίες όλων των εποχών.

Δυστυχώς δεν καταφέρνει να σταθεί επάξια και ισάξια σε οποιαδήποτε διαδικασία σύγκρισης, προσπαθώντας με μια σχετικά ικανοποιητική προσπάθεια στη φωτογραφία, αλλά αμέτρητα κλισέ και ευκολίες, να συνδέσει το τότε με το τώρα, με διδαχές για την χειραγώγηση της Εκκλησίας προς την κοινωνία, την απομάκρυνση της νεολαίας από την θρησκεία, όλα κάπως "εύκολα" ποντάρωντας στην εικονογραφία να χτίσει από μόνη της τον φόβο που θα πρέπει να νιώσουμε. 

Παρά την τίμια προσπάθεια της Νελ Τάιγκερ Φρι (που κινδυνεύει όμως να τυποποιηθεί, αν σκεφτούμε και το τηλεοπτικό Servant του Νάιτ Σιαμαλάν και να φανταστείτε ότι την πρωτοείδαμε ως Μιρσέλα Μπαράθεον στο Game Of Thrones...), το υπόλοιπο καστ παραμένει αναξιοποίητο, οι εξηγήσεις που δίνει το σενάριο για όσα συμβαίνουν είναι ύποπτα επιτηδευμένες

Eνώ και το φινάλε δεν θα έλεγε κανείς ότι βοηθά την ταινία να αγκυροβολήσει καταμεσής του θρησκευτικού τρόμου και να αρθρώσει ξεκάθαρο λόγο, ειδικά με τέτοια βαριά κληρονομιά που την ακολουθεί. Δεν θα νιώσεις προσβεβλημένος, πάντως, από την προσπάθεια.

Πρώτη δημοσίευση: 4 Απριλίου 2024, 02:44
Ενημέρωση: 11 Απριλίου 2024, 01:04
Συντάκτης: 
Τίτλος:
The first omen
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
120
Εταιρία διανομής: 
Release: 
4 Απριλίου 2024

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
6147
Tanweer
5776
Tanweer
2347
Tanweer
1754
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos