Αποστολή στην Ελλάδα

Αποστολή στην Ελλάδα - κριτική ταινίας

Ένας πρώην πράκτορας της CIA αναλαμβάνει δράση,όταν ένας άλλος άνδρας εκβιάζει ολόκληρη την υπηρεσία. Κάποιος εκβιάζει τη CIA δολοφονώντας ξένους δημοσιογράφους και κάνοντας τις δολοφονίες να φαίνονται ως ευθύνη της υπηρεσίας.

Καθώς ο κόσμος αρχίζει να ενώνεται ενάντια στις ΗΠΑ, η CIA (με αρχηγό τον Tim Blake Nelson και μαζί του τη Nina Dobrev) αποφασίζει να επαναφέρει στην ενεργό δράση τον πιο λαμπρό –και επαναστάτη– πράκτορά της (Aaron Eckhart), αναγκάζοντάς τον να αντιμετωπίσει το περίεργο παρελθόν του, ενώ ξετυλίγεται μια διεθνής συνωμοσία.

Η ταινία είναι γυρισμένη στην Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή ελληνικής παραγωγής και Ελλήνων ηθοποιών, όπως ο Άκης Σακελλαρίου.

Ο Ρένι Χάρλιν είναι ένας κλασσικός εντολοδόχος σκληρών περιπετειών δράσης. Ο Φινλανδός σημιουργός στα 90s έχτισε το όνομά του και όχι άδικα: Die Hard 2, Cliffhanger, The long kiss goodnight, ακόμα και Cutthroat Island, Deep blue sea. 

Έπειτα άρχισε σταδιακά να "ξεφουσκώνει" και ποτέ δεν επανήλθε στα ίδια επίπεδα. Το Bricklayer είναι μια τίμια προσπάθεια για το είδος της μπιμουβάδικης (που της φαίνεται πολύ στην χαμηλή στο μπάτζετ παραγωγή, ας πούμε στις διαδηλώσεις μαζεύτηκαν 10-20 φίλοι και τις έπαιξαν) και νευρωδους περιπέτειας με την βήτα οπτική, το κλισέ σενάριο που απαιτεί χαλαρή διάθεση για να το πάρεις ατα σοβαρά και τους γραφικούς δεύτερους (μη σας πω και πρώτους ρόλους), με τον Άαρον Έκχαρτ πιο βλοσυρό και άκαμπτο από ποτέ και τη Νίνα Ντόμπρεβ πιο όμορφη από ποτέ. 

Ξέρεις ακριβώς τι θα δεις και όσο περνά η ώρα σε ξαφνιάζουν ελάχιστα πράγματα, τουλάχιστον η ταινία έχει προσεγμένες σκηνές συμπλοκών με το ξυλίκι (που τρώει και δίνει ο ήρωάς μας) να το νιώθεις και η δράση συνολικά δεν σε προσβάλει ως θεατή, επίσης η Θεσσαλονίκη είναι σε πρώτο πλάνο (καμία σχέση με το περυσινό Συνδικάτο με τον Αντόνιο Μπαντέρας), γνωστές τοποθεσίες της "σηκώνουν" κάποιες φορές το βάρος της δράσης και έχει και μια σκηνή με μετρό που θα φέρει δάκρυα χαράς στα μάτια όσων κατάγεστε από εκεί. 

Είπαμε, γρήγορα το βλέπεις (αν είσα φαν) πολύ γρήγορα το ξεχνάς. 

Πρώτη δημοσίευση: 25 Ιαν. 2024, 04:51
Ενημέρωση: 1 Φεβ. 2024, 02:08
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Αποστολή στην Ελλάδα (Τhe bricklayer)
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
110
Εταιρία διανομής: 
Release: 
25 Ιανουαρίου 2024

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos