"Now and then": Το τελευταίο τραγούδι των Beatles από τον Πίτερ Τζάκσον

Δημοσίευση: 6 Νοε. 2023, 20:51

Mε δουλειά πολλών ετών και τεράστιο hype, το τελευταίο τραγούδι που έγραψαν οι τέσσερις Beatles είναι εδώ και το video clip σκηνοθετεί ο Πίτερ Τζάκσον.

Το «Now and then» προέκυψε το 1978 από ένα demo στο σπίτι του Τζον Λένον που μετά τον θάνατό του δύο χρόνια αργότερα, η χήρα Γιόκο Όνο το έδωσε στον Πολ ΜακΚάρτνεϊ.

Στα 90s, όταν οι τρεις εναπομείναντες Beatles (ΜακΚάρτνεϊ, Χάρισον, Σταρ) δούλευαν τις ηχογραφήσεις για το «Anthology», προσπάθησαν να το διασώουν από μια παλιά κασέτα. Η τεχνολογία που υπήρχε τότε δεν αρκoύσε: «Μαραζωμένο», το είχε χαρακτηρίσει τότε ο ΜακΚάρτνεϊ.

Η τεχνολογία όμως είναι πολύ καλή φίλη του Πίτερ Τζάκσον και η τεχνητή νοημοσύνη κολλητή, όπως αποδείχθηκε και στην μίνι σειρά ντοκιμαντέρ «Get Back» που δημιούργησε για το Apple TV πριν 2 χρόνια και που αν σου αρέσει η μπάντα από το Λίβερπουλ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ.

Και παρά τον θάνατο του Χάρισον το 2001, ο Αυστραλός δημιουργός του Άρχοντα κατάφερε και έβαλε τα πράγματα σε μια σειρά ηχητική και οπτική με την κατάλληλη κοπτοραπτική, χρησιμοποιώντας την φωνή του Τζον Λένον (αλλά και A.I. εμφάνισή του) από το demo, με φρέσκα φωνητικά από τον ΜακΚάρτνεϊ, φυσικά.

Όπως είχε δηλώσει και ο -γιος- Σον Λένον: «Στον πατέρα μου πολύ θα άρεσε αυτό, ποτέ δεν φοβόταν να πειραματιστεί με την τεχνολογία τις ηχογραφήσεις.

Το τραγούδι είναι κομματάρα πάντως. Δείτε το στο τέλος του κειμένου, ενώ ακολουθεί και ένα ντοκιμαντέρ για την δημιουργία του video clip.

 

 

TRAILER

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Δε θες να χάνεις κλιπ;
Εγγράψου στο youtube κανάλι μας!
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos