Saristra Festival 2018

Δημοσίευση: 2 Aug 2018, 19:30
Συντάκτης:

Το Saristra Festival επιστρέφει για έκτη χρονιά στο απόκοσμο, κινηματογραφικό σκηνικό του «χωριού-φάντασμα» στα Παλιά Βλαχάτα της Σάμης Κεφαλονιάς.

Χαμηλά σπίτια και αρχοντικά, χτισμένα σύμφωνα με την παραδοσιακή επτανησιακή αρχιτεκτονική, εκκλησίες, η κεντρική πλατεία του χωριού, αλλά και παλιές στέρνες, πέτρινοι ξυλόφουρνοι και τα παλιά χωμάτινα δρομάκια παρέχουν το φυσικό περιβάλλον για το Saristra Festival, το οποίο διαθέτει ένα πλούσιο πρόγραμμα με συναυλίες, εκθέσεις, προβολές, διαλέξεις και πολλές παράλληλες δράσεις.

Φέτος το Saristra Festival συνεργάζεται με το SeaNema Open Air Film Festival το μεγάλο υπαίθριο κινηματογραφικό φεστιβάλ της Κεφαλονιάς το οποίο θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με ελληνικές ταινίες μικρού μήκους. Επίσης τα δυο φεστιβάλ διοργάνωσαν χθες μια πολύ ξεχωριστή βραδιά στο οινοποιείο Κτήμα Χαριτάτου στα Μονοπολάτα Ληξουρίου, όπου θα προβληθεί η ταινία «Obscuro Barroco» της Ευαγγελίας Κρανιώτη και θα ακολουθήσει (μέσα στον αμπελώνα) συναυλία με την Cookie, τη soul αποκάλυψη της χρονίας.

Το βασικό κομμάτι του Φεστιβάλ είναι όμως τα live του. Ο μεγάλος προσκεκλημένος του φετινού φεστιβάλ είναι ο τελευταίος gentleman της americana/ folk σκηνής, ο σπουδαίος Τεξανός μουσικός Josh T. Pearson, ο οποίος θα ανέβει στην σκηνή του Saristra Festival για ένα ένα μοναδικό live λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία του τελευταίου του album “Straight Hits!” - και ενώ το προηγούμενό του album (“Last of the Country Gentlemen”) συμπεριλήφθηκε στη λίστα του έγκριτου μουσικού περιοδικού Uncut με τα «50 Καλύτερα Singer/Songwriter Άλμπουμ Όλων των Εποχών».

Το Saristra Festival αναπτύσσει και φέτος το εικαστικό του πρόσωπο με εκθέσεις, προβολές, σεμινάρια, παρουσιάσεις και δράσεις. Φιλοξενεί media και land art, ζωγραφική και installations παρουσιάζοντας οκτώ ατομικές εκθέσεις των καλλιτεχνών: Ylena Katkova, Christiane Peschek, Susanne Schuda, Αλέξανδρος Ζάκκας, Αντρέας Παπαμιχαήλ, Cacao Rocks και της νικήτριας του φετινού «Open Call» (με καλλιτέχνες που κατάγονται ή διαμένουν στην Κεφαλονιά) Φωτεινής Χαραμαντά. Επίσης θα παρουσιαστεί η ομαδική έκθεση «Συντρίμμια - She dreams» με τη συμμετοχή των καλλιτεχνών Κατερίνας Μπότσαρη, Δημήτρη Βαλλάτου, Χρήστου Γιαννόπουλου και Γιώργου Σουμερλή σε συντονισμό της Αρετής Μπότσαρη. Οι δημιουργοί εστιάζουν στη μελέτη της φύσης, της φυσικής, του έρωτα, της μνήμης, του χρόνου και του ονείρου ως μία εφικτή πραγματικότητα.

Περισσότερα για την διοργάνωση εδώ.

Πρώτη δημοσίευση: 2 Aug 2018, 19:30
Ενημέρωση: 2 Aug 2018, 19:30
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos