Ο Μπεν Κίνγκσλεϊ κλέβει την παράσταση ως Σαλβαντόρ Νταλί

Δημοσίευση: 11 Απριλίου 2023, 15:50

Στα 30 περίπου χρόνια που βρίσκεται πίσω από την κάμερα, η σκηνοθέτης Μέρι Χάρον δεν έχει διστάσει να καταπιαστεί με δύσκολα θέματα, όπως τον πλασματικό κουστουμάτο κατά συρροή δολοφόνο του “American Psycho” (2000) με τον Κρίστιαν Μπέιλ ή την πραγματική οικογένεια του Τσαρλς Μάνσον στο “Charlie Says” (2018).

<a href="/tainies/daliland/68973">Daliland</a>ΣΧΕΤΙΚΑDaliland

Και στο επίκεντρο της νέας, επερχόμενης ταινίας της θα είναι ένας ακόμη εκκεντρικός άντρας, ο σπουδαίος ζωγράφος Σαλβαντόρ Νταλί. Ακολουθεί η επίσημη σύνοψη του “Daliland”, το οποίο αποτελεί παραγωγή του στούντιο Magnolia Pictures:

Tο “Daliland”,  στο οποίο o Μπεν Κίνγκσλεϊ (“Sexy Beast”) υποδύεται τον Σαλβαντόρ Νταλί, έναν από τους πιο αναγνωρισμένους καλλιτέχνες του 20ου αιώνα, επικεντρώνεται στα τελευταία χρόνια του περίεργου και συναρπαστικού γάμου ανάμεσα στον Νταλί και την Γκαλά, όταν ο φαινομενικά άφθαρτος δεσμός τους αρχίζει να παρουσιάζει προβλήματα. Τοποθετημένη στη Νέα Υόρκη και την Ισπανία του 1974, η ιστορία της ταινίας ξεδιπλώνεται μέσα από τα μάτια του Τζέιμς, ενός νεαρού βοηθού που θέλει να αποκτήσει όνομα στον χώρο της τέχνης, καθώς αυτός βοηθά τον εκκεντρικό και ασταθή Νταλί να προετοιμαστεί για μια μεγάλη έκθεσή του σε μια γκαλερί.

Εκτός από τον σπουδαίο Κίνγκσλεϊ, τον Νταλί υποδύεται σε νεαρότερη ηλικία σε φλάσμπακ κι ο Έζρα Μίλερ (“We Need To Talk About Kevin”). Το καστ συμπληρώνουν οι Κρίστοφερ Μπράινι (“Τhe Summer I Turned Pretty”), Μπάρμπαρα Σούκοβα (“Two Of Us”), Ρούπερτ Γκρέιβς (“Sherlock”) και Σούκι Γουότερχαουζ (“Daisy Jones & The Six”).

Η ταινία έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της τον Σεπτέμβρη του 2022 στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο και αναμένουμε να δούμε εάν θα πάρει διανομή στις ελληνικές αίθουσες. Στο μεταξύ, μπορείτε να δείτε το τρέιλερ που δόθηκε στη δημοσιότητα, όπου φυσικά ο Μπεν Κίνγκσλεϊ κλέβει την παράσταση!

TRAILER

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Δε θες να χάνεις κλιπ;
Εγγράψου στο youtube κανάλι μας!
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos