"Drift": Οσκαρικό άρωμα... Ελλάδας

Δημοσίευση: 27 Οκτ. 2023, 15:23

To «Drift» είναι μια γυρισμένη στην Ελλάδα ταινία από τους παραγωγούς των «Call me by your name» & «Nomadland», αλλά και ελληνική συμπαραγωγή με την Heretic των Γιώργου Καρναβά, Κωνσταντίνου Κοντοβράκη και αφορά την ιστορία μιας αφρικανής μετανάστριας που φτάνει στην Ελλάδα και ξεκινά μια φιλία με μια ξεναγό (επίσης μη Ελληνίδα) και προσπαθούν να στήσουν μια νέα ζωή.

Σκηνοθετεί στο αγγλόφωνο ντεμπούτο του ο Άντονι Τσεν (του προ τριετίας Wet Season που μας είχε αρέσει), βραβευμένου πριν 10 χρόνια με Camera D' Or στις Κάννες, ενώ το φιλμ βασίζεται στο βιβλίο του Αλεξάντερ Μάκσικ, «A Marker to Measure Drift» (2013), με το μεγάλο όπλο της ταινίας να ακούει στο όνομα της πρωταγωνίστριας, Σίνθια Ερίβο, κατόχου Γκράμι, Τόνι και Έμμυ (της μένει το Όσκαρ, αν πιάσατε το υπονοούμενο), η οποία τραγουδά και το βασικό μουσικό κομμάτι της ταινίας, «It would be», οπότε όλα παίζουν...

Συμπρωταγωνιστεί η Άλια Σάβκατ των τηλεοπτικών Arrested Development & The Old Man.

Το ανεξάρτητο αυτό ταινιάκι έκανε πρεμιέρα στο Sundance, έχει προγραμματιστεί τον Φεβρουάριο για περιορισμένο κύκλωμα διανομής στις αμερικανικές αίθουσες και στη συνέχει θα προβληθεί και εκτός ΗΠΑ, λογικά και στη χώρα μας. Αυτό είναι το τρέιλερ:

TRAILER

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Δε θες να χάνεις κλιπ;
Εγγράψου στο youtube κανάλι μας!
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos