Berlinale 2024 - Κρίστεν Στιούαρτ: "Τελείωσε η εποχή των queer ταινιών"

Δημοσίευση: 18 Φεβ. 2024, 20:26
Συντάκτης:

Ένα χρόνο μετά την προεδρία της στο Φεστιβάλ Βερολίνου του 2023, η Κρίστεν Στιούαρτ βρέθηκε ξανά στην Μπερλινάλε για να παρουσιάσει την νέα ταινία στην οποία πρωταγωνιστεί, το Love Lies Bleeding της Rose Glass. Ηθοποιός και σκηνοθέτρια παραβρέθηκαν στην συνέντευξη τύπου και συγκεντρώσαμε μερικά από όσα ειπώθηκαν στην αίθουσα.

<a href="/tainies/love-lies-bleeding/69591">Love lies bleeding</a>ΣΧΕΤΙΚΑLove lies bleeding

Η Στιούαρτ εξαρχής δήλωσε την αγάπη της στην σκηνοθέτρια καθώς όπως ανέφερε «Οπωσδήποτε έκανα την ταινία για την Rose. Το Saint Maud (η προηγούμενη ταινία της σκηνοθέτριας) είναι μια από τις αγαπημένες μου ταινίες. Γίναμε φίλες αμέσως. Το παρουσίασε και είπε ότι η Α24 είναι πρόθυμη να δώσει αρκετά χρήματα για την δεύτερη ταινία της, η οποία είναι τόσο γαμάτη». Η ηθοποιός ρωτήθηκε για το αν η ταινία έθεσε άλλα στάνταρντς για το πώς θα διηγούνται τις queer ιστορίες, πέραν από μια κλασική ιστορία coming out. «Νομίζω ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό. Είμαστε εδώ όλη την ώρα. Η εποχή αυτών των queer ταινιών ολοκληρώθηκε, τελείωσε». Της άρεσε που μπήκε μέσα σε έναν ρόλο, σε έναν χαρακτήρα και όχι σε ένα τυποποιημένο πράγμα που εκπροσωπεί δικαιώματα ή ομάδες ανθρώπων.

Πέρα από την ταινία, δεν απέφυγε να απαντήσει και στις ερωτήσεις για το εξώφυλλο του Rolling Stone που κυκλοφόρησε πρόσφατα και σχολιάστηκε πολύ. Η ηθοποιός απόλαυσε την συνέντευξη στο περιοδικό, όπως είπε, αλλά θα προτιμούσε η φωτογράφηση να σταθεί περισσότερο στην queer σεξουαλικότητα. «Ο αρθρογράφος ΄ήταν υπέροχος και το διαμόρφωσε καλό. Αλλά μου αρέσει το πώς το άρθρο χαρακτηρίζεται αλογόκριτο (uncensored) και στην συνέχεια λογοκρίθηκε ολόκληρο το εξώφυλλο επειδή η ύπαρξη ενός γυναικείου σώματος που δεν είναι σχεδιασμένη ή επιθυμητή αποκλειστικά από cis straight άνδρες, οι άνθρωποι δεν είναι πολύ άνετοι με αυτό». 

Στην συνέχεια πρόσθεσε επί του θέματος «οι συνεντεύξεις που δίνουμε οι καλλιτέχνιδες προωθούν τόσο περιοριστικά την ιδέα της ενδυνάμωσης, επειδή κάνει τους πάντες πιο άνετους με το γεγονός ότι έχουμε καταπιεστεί τόσο πολύ. Αλλά είναι εντάξει να βγάζετε και διαφορετικές φωτογραφίες. Είναι τρελό που δεν υπάρχουν άλλες τέτοιες φωτογραφίες. Δεν είναι τόσο μεγάλη υπόθεση».

Στο τέλος μάλιστα αστειεύτηκε, μιας και αρκετοί είχαν επιμείνει στο εξώφυλλο, πως «δεν μπορούσα να περιμένω να έρθω στην συνέντευξη τύπου  για όλες αυτές τις ερωτήσεις για το εξώφυλλο».

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί επίσης στην προεδρία της πέρσι, αποκαλώντας την μια σουρεαλιστική εμπειρία, πιστεύοντας ότι φέτος η Lupita Nyong’o θα κάνει καλύτερη δουλειά. Το ελπίζουμε μιας πέρσι οι επιλογές στα βραβεία ήταν το λιγότερο διφορούμενες.

To 74o Φεστιβάλ Βερολίνου διεξάγεται 15-25 Φεβρουαρίου 2024.

To MOVE IT βρίσκεται στo Φεστιβάλ Βερολίνου για 14η χρονιά και σας μεταφέρει όλα όσα συμβαίνουν στο ειδικό section του περιοδικού μας που ανανεώνεται συνεχώς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
6147
Tanweer
5776
Tanweer
2347
Tanweer
1754
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos