Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Εμπνευσμένο από αληθινά γεγονότα, αυτό το δράμα παρουσιάζει εκ των έσω πώς οι γυναίκες του Newsnight εξασφάλισαν την περίφημη συνέντευξη του πρίγκιπα Ανδρέα.

Άποψη: Scoop στην δημοσιογραφική διάλεκτο αποκαλείται το λαβράκι, μια αποκλειστικότητα που καταφέρνει να αποκτήσει κάποιος/α δημοσιογράφος και ταράζει τα νερά.

Ως τέτοιο θα μπορούσε να θεωρηθεί η συνέντευξη που παραχώρησε ο πρίγκιπας Άντριου, αδερφός του βασιλιά Καρόλου και γιος της βασίλισσας Ελισσάβετ, στο BBC Two το 2019, όπως επίσης λαβράκι ήταν και η φωτογραφία που εξασφάλισε ένας φωτορεπόρτερ εννιά χρόνια νωρίτερα με τον πρίγκιπα και τον δισεκατομμυριούχο κατηγορούμενο για κυκλώματα παιδεραστίας Τζέφρι Έπστιν.

Η σειρά του Philip Martin, έμπειρου σε ταινίες και σειρές για πραγματικά πρόσωπα (Hawking, Einstein and Eddington καθώς και επεισόδια στο The Crown και Catherine the Great), επιχειρεί για λογαριασμό του Netflix να δραματικοποιήσει αυτή την ιστορική συνέντευξη που στην ουσία ξεμπρόστιασε το καμάρι της βασίλισσας, τον αγαπημένο της γιο.

Στην πρώτη σεκάνς βρισκόμαστε το 2010 και στο πώς κατάφερε ένας φωτορεπόρτερ να πιάσει το στιγμιότυπο της συνάντησης Ανδρέα και Έπστιν. Έπειτα βρισκόμαστε εννιά χρόνια αργότερα και ενώ το δημοσίευμα έχει σε μεγάλο βαθμό αν όχι ξεχαστεί, αφεθεί στην λήθη του χρόνου, όταν τρεις γυναίκες από το Newsnight, με διαφορετική αφετηρία η καθεμία και για διαφορετικούς λόγους, το φέρνουν στο προσκήνιο και ζητούν την συνέντευξη.

Πρώτα από όλα, ένα από τα μεγάλα ατού είναι το πόσο καλοπαιγμένη ταινία είναι. Ένα σύνολο ταλαντούχων ηθοποιών δίνει τον καλύτερό του εαυτό με προεξάρχοντες την σαρωτική Τζίλιαν Άντερσον  σε έναν ρόλο που της ταιριάζει γάντι και έναν Ρούφους Σιούελ που απλά ΕΙΝΑΙ ο πρίγκιπας Αντρέας. Η Άντερσον κινείται με μαγευτική ευκολία ανάμεσα στην επαγγελματική δυναμικότητα και την συγκρατημένη επιθετικότητα κατά την στιγμή της συνέντευξης, που ταυτόχρονα διστάζει αλλά διψά να ανταπαντήσει στον πρίγκιπα, με τον Σιούελ να αποδίδει πιστά την προσωπικότητα ενός ανθρώπου που με μια αφέλεια αλλά και έπαρση θεωρεί δεδομένο πως δεν θα πάθει τίποτα αν το όνομά του εμπλακεί στην ιστορία του Έπστιν, που αυτοκτόνησε στο κελί του το ίδιο διάστημα και έτσι μοιάζει να μην προβλέπει ή να μην σκέφτεται τις συνέπειες.

Το τελευταίο μισάωρο που προετοιμάζεται και παρουσιάζεται η συνέντευξη είναι σίγουρα το πιο δυνατό, αυτό που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή και περιμένει πώς θα πάει αυτή η τηλεοπτική μονομαχία.

Αν κάτι απουσιάζει, είναι η υπόλοιπη βασιλική οικογένεια που δεν φαίνεται να την αγγίζει σε όλο αυτό το σκάνδαλο. Στο μόνο που ίσως αστοχεί είναι στην προσπάθεια να κρατηθεί ένα μέτρο και να είναι όλοι ευχαριστημένοι. Ναι μεν οι δημοσιογράφοι δείχνουν τον βασιλιά (ή μάλλον εν προκειμένω τον πρίγκιπα) γυμνό, από την άλλη σε κάποια σημεία ο Ανδρέας προστατεύεται και το προφίλ του δεν τσαλακώνεται απόλυτα με αποτέλεσμα φίλοι του πρίγκιπα να λένε πως έμεινε ευχαριστημένος από την ταινία που παρακολούθησε.

Μέσα στην χρονιά αναμένεται και το Amazon να ασχοληθεί με την ίδια ιστορία στο A Very Royal Scandal, με τον Μάικλ Σιν ως Ανδρέα οπότε περιμένουμε να δούμε και εκείνη την εκδοχή προς τα πού θα κινηθεί.

Πρώτη δημοσίευση: 22 Απριλίου 2024, 20:18
Ενημέρωση: 22 Απριλίου 2024, 20:18
Τίτλος:
Scoop
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
102
Εταιρία διανομής: 
Πλατφόρμα Streaming: 
Release: 
4 Aπριλίου 2024

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The book of Clarence

The book of Clarence

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Κατά τη διάρκεια της επί γης παρουσίας του Ιησού, ο παραβατικός δίδυμος αδερφός...
6 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
6147
Tanweer
5776
Tanweer
2347
Tanweer
1754
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos