O αληθινός Μαραθώνιος στο CineDoc

Published: 20 Sep 2017, 17:07
Συντάκτης:

Γιατί οι άνθρωποι τρέχουν μεγάλες αποστάσεις; Ποια ανάγκη τους οδηγεί;

Η καινούργια σεζόν του CineDoc 2017-18 ξεκινά με το υποψήφιο για το βραβείου καλύτερου ντοκιμαντέρ της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου Ultra: Τhe Real Marathon, το οποίο ακολουθεί πέντε αθλητές που αγωνίζονται στο «Σπάρταθλον». Η ταινία παρουσιάζει την επίπονη προετοιμασία των πρωταγωνιστών και τη δοκιμασία των ορίων αντοχής τους -τόσο για το σώμα όσο και για το μυαλό τους- κατά τα 246 χιλιόμετρα που θα χρειαστεί να καλύψουν μέσα σε 36 ώρες από την Αθήνα μέχρι τη Σπάρτη.

Στα ίχνη του αρχαίου δρομέα Φειδιππίδη, οι πέντε Ευρωπαίοι δρομείς συμμετέχουν στον ιστορικό υπερμαραθώνιο αγώνα δρόμου, που λαμβάνει χώρα στο τέλος του Σεπτέμβρη κάθε χρόνο στην Ελλάδα. Είναι ένας από τους πλέον δύσκολους αγώνες υπεραποστάσεων παγκοσμίως και παράλληλα πολύ μεγάλου ενδιαφέροντος λόγω του ιστορικού του υπόβαθρου.

Λίγα λόγια για τον σκηνοθέτη: Ο Μπάλαζ Σιμονί δεν είναι μόνο ο σκηνοθέτης της ταινίας, αλλά και ένας από τους δρομείς που πρωταγωνιστούν σε αυτήν. Έχει συμμετάσχει με επιτυχία σε πολλούς αγώνες, ενώ στο «Σπάρταθλον» έχει τερματίσει τέσσερις συνεχόμενες φορές. Μέσα από την ταινία μοιράζεται μαζί μας τον άγνωστο κόσμο του δρομέα υπεραποστάστεων. Για τον σκηνοθέτη και τους χαρακτήρες της ταινίας, το τρέξιμο παίζει καθοριστικό ρόλο, καθώς τους έχει βοηθήσει να ξεπεράσουν σημαντικά εμπόδια στη ζωή τους.

Η ταινία προβάλλεται στον κινηματογράφο Δαναό την Τρίτη 3 Οκτωβρίου στις 20.00 και την Κυριακή 8 Οκτωβρίου στις 16.00. Στις 3/10, θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη της ταινίας, Balazs Simonyi, ενώ στις 8/10 θα ακολουθήσει συζήτηση με την Αντωνία Ματάλα, Καθηγήτρια Ανθρωπολογίας της Διατροφής του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας - Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.

Η προβολή γίνεται με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ουγγαρίας και σε συνεργασία με το Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας - Διατροφής του Χαροκοπείου. Γλώσσα: με ελληνικούς υπότιτλους (η προβολή στις 3/10 θα έχει και αγγλικούς υπότιτλους). Τιμή εισιτηρίου: 6 ευρώ

Για περισσότερες πληροφορίες: CineDoc | www.cinedoc.gr | 210 7211073 | info@cinedoc.gr. 

To αναλυτικό πρόγραμμα των προβολών CineDoc 2017-18.

Ultra - GR trailer from Anemon on Vimeo.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
imaginary, από την Spentzos imaginary, από την Spentzos