ΣΕΙΡΕΣ

"Fallout" season 1: Οι φαν θα το αποθεώσουν

Published: 24 Apr 2024, 18:51
Συντάκτης:

Σύνοψη: Σε έναν ισοπεδωμένο κόσμο όπου έχει εξαφανιστεί η κάθε ηθική, οι άνθρωποι προσπαθούν να επιβιώσουν απο τέρατα, ραδιενέργεια, ληστές, πίνοντας Nuka Cola και ανακαλύπτουν οτι για ακόμα μια φορά η σύνύπαρξη τους κρύβει μεγαλύτερες παγίδες απο το εχθρικό περιβάλλον.

<a href="/en/home-cinema-vod/book-clarence/69837">The book of Clarence</a>ΣΧΕΤΙΚΑThe book of Clarence

Γνώμη: Εκεί που άκουγες 'μεταφορά απο επιτυχημένο video game'  και ήσουν σίγουρος οτι πάμε για ένα ακόμα φιάσκο, αρχίζουν σιγά σιγά όσοι ασχολούνται με τέτοια εγχειρήματα να καταλαβαίνουν τι πάνε να στήσουν.

Πέρσι ήταν το The last of us που αποθεώθηκε (δίκαια) απο κοινό και κριτικούς καταφέρνοντας να περάσει στη μικρή οθόνη το ιδιο συναίσθημα που βίωνες αντίστοιχα στο game. Καλός ο κουμπαράς των κολοσσών, αλλά όταν δεν υπάρχει η ανάλογη φροντίδα, μη δίνοντας στους ηθοποιούς να καταλάβουν οτι έχουν περάσει οι εποχές που στα 'ηλεκτρονικά' απλά χάζευες χρώματα στην οθόνη και ένα κίτρινο στόμα κατάπινε τελείες, το αποτέλεσμα ήταν άψυχο στη καλύτερη.

Στο εξαιρετικό Fallout των κονσολών για τους γνώστες, το ατού το παιχνιδιού δεν ήταν τα next gen γραφικά του (τα οποία τα χαρακτήριζες και μέτρια), αλλα ο φανταστικός κόσμος του, πακέτο με το τεράστιο μπουκέτο χαρακτήρων και τον τρόπο που βίωνε ο καθένας απο τη δική του μεριά τη πυρηνική καταστροφή.

Η μεταφορά στο Amazon είναι καταπλήκτική και ο Jonathan Nolan που είναι απο τους βασικούς συντελεστές, δείχνει να έχει πιάσει τη παραμικρή λεπτομέρεια. Το 'χει το επίθετο φαίνεται, καθώς τα δύο αδέρφια αποδεικνύονται μεγάλοι μάστορες του σινεμά, ενώ το πράγμα φωνάζει οτι είναι δουλευταράδες μην αφήνοντας τίποτα στη τύχη.

Απο την εκπληκτική εισαγωγή όπου νιώθεις δέος μπροστά στο χαμό που γίνεται, η σειρά σου ξεφουρνίζει συνέχεια εκπλήξεις με ένα κόσμο που είναι γεμάτος περίεργα πραγματάκια. Όσοι έλιωσαν τα παιχνίδια, το χαμόγελο μονίμως θα βρίσκεται ζωγραφισμένο στο πρόσωπο τους μιας και όλα θα τους ξυπνούν αναμνήσεις, ενώ όσοι δεν έχουν καμία επαφή, προετοιμαστείτε για ένα ατελέιωτο fun τρενάκι.

Στην ουσία ακολουθούμε 3 χαρακτήρες την Lucy (Ella Purnell -κόρη του χαρακτήρα του Batista στο Αrmy of the Dead) η οποία περνάει τέλεια με τον ρόλο μιας γυναίκας που μαθαίνει να επιβιώνει στη Wasteland ψάχνοντας τον πατέρα της, τον Maximus, μέλος μιας περίεργης αδελφότητας στρατιωτών και τέλος του διαβόητου σε αβανταδόρικους δεύτερους ρόλους Walton Goggins στον ρόλο του λιωμένου Ghoul cowboy με περίεργη αίσθηση του χιούμορ.

Σε μόλις 8 επεισόδια κάποιοι ειδικοί θα αναρωτηθούν που είναι οι ανατριχιαστικοί DeathClaws μαζί με τους υπεράνθρωπους Super Mutants, φυλές που λογικά το Αmazon κράτησε κάβα, καθώς έχοντας εμπιστοσύνη στο υλικό του οσμίστηκε την επιτυχία του εγχειρήματος και πολύ γρήγορα ανακοίνωσε οτι θα υπάρξει 2η σεζόν. Το παιχνίδι σε ένα χαλαρό παίξιμο του συγκέντρωνε 100-150 ώρες καθώς Npc εμφανιζόντουσαν σωρηδόν δίνοντας σου αποστολές που άλλωτε είχαν πλάκα ενώ άλλες φορές έμπλεκες για τα καλά. Κάπως έτσι η σειρά έχει ανακατέψει άφθονο αιματοκύλισμα με έντονη σατιρική διάθεση σε ένα κόσμο ιδιαίτερα βαρύ και σκοτεινό συνοδευόμενο με ένα soundtrack που ταιριάζει απόλυτα.

Οι δημιουργοί αμφιταλατεύονται και προσπαθούν να μαζέψουν τη μιζέρια των 'διαφόρων' που κυκλοφορούν σε μια ρημαγμένη γή στήνοντας φάρσες, τσιτάτα και ορισμένες φορές αστειάκια που δε δουλεύουν αλλά το μεγαλύτερο προσόν είναι η εξερεύνηση και το τί παραμονεύει στη κάθε γωνία. 

Η δυστοπία πολλές φορές καταλήγει διασκεδαστική, χωρίς να εγκαταλείπεις το δράμα των ηρώων.

Είναι η καλύτερη σειρά όπως πολλοί βιάστηκαν να πούν για το 2024; Όχι φυσικά, αλλά νικάει με άνεση την πλειοψηφία που περίμενε ένα μεγάλο χαμένο στοίχημα βλέποντας το trailer.

Έχει μεγάλη αυτοπεποιήθηση σε όλα του, ενώ ο κόσμος του είναι ένας τεράστιος μπουφές που σε καλεί να φάς μέχρι σκασμού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The book of Clarence

The book of Clarence

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Κατά τη διάρκεια της επί γης παρουσίας του Ιησού, ο παραβατικός δίδυμος αδερφός...
15 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos