X-Men: Dark Phoenix

X-Men: Dark Phoenix - κριτική ταινίας

Σύνοψη: Αυτή είναι η ιστορία της ηρωίδας των X-MEN, Τζιν Γκρέι, καθώς εξελίσσεται στον εμβληματικό Μαύρο Φοίνικα. Κατά τη διάρκεια μιας επικίνδυνης αποστολής διάσωσης στο διάστημα, η Τζιν βάλλεται από μια κοσμική δύναμη που τη μεταμορφώνει στην πιο ισχυρή μεταλλαγμένη που έχει υπάρξει ποτέ. Παλεύοντας με την ασταθή και αυξανόμενη δύναμή της αλλά και τους προσωπικούς της δαίμονες, η Τζιν βγαίνει εκτός ελέγχου και φέρνει στο χείλος της διάλυσης την οικογένεια των X-MEN αλλά και ολόκληρο τον πλανήτη

Άποψη: Ο Σάιμον Κίνμπεργκ είναι ένας αξιοσέβαστος σεναριογράφος και περισσότερο παραγωγός, τόσο διαφόρων τίτλων του genre, αλλά και των Martian, Deadpool, Elysium και των τηλεοπτικών Legion, Designated Survivor και του νέου Twilight Zone. Εδώ αποφασίζει να σκηνοθετήσει για πρώτη φορά και το αποτέλεσμα είναι ένα βαρετό και εντελώς τετριμένο φιλμ, ελαφρώς καλύτερο μεν από το τραγικό "Aπόκαλιψ (χαχα)" που είχε προηγηθεί, αλλά διεκπεραιωμένο σαν σε αυτόματο πιλότο, με μια βασική ηρωίδα ελάχιστα ενδιαφέρουσα (Σόφι Τέρνερ) και μια κακή αφόρητα γραφική και γκροτέσκα (Τζέσικα Τσαστέιν), σε μια αποτυχημένη προσπάθεια μετατόπισης του πρωταγωνιστικού star power σε γυναικεία υπόθεση.

Την ίδια στιγμή που το υπόλοιπο γνωστό καστ εκτελεί τεμπέλικα τους ρόλους που του έχουν ανατεθεί χωρίς καμία δημιουργική πρόταση ή κατεύθυνση από τον Κίνμπεργκ, με το τελικό αποτέλεσμα να συνοψίζεται στην έκφραση "άλλη μια χρυσή μετριότητα, άλλο ένα μπλοκμπάστερ του σωρού".

Πρώτη δημοσίευση: 6 Ιουνίου 2019, 21:58
Ενημέρωση: 13 Ιουνίου 2019, 09:43
Συντάκτης: 
Τίτλος:
X-Men: Dark Phoenix (X-Men: Ο Μαύρος Φοίνικας)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
113
Εταιρία διανομής: 
Release: 
6 Ιουνίου 2019

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

imaginary, από την Spentzos imaginary, από την Spentzos