Το MOVE IT πάει θερινό σινεμά: Στέλλα!

Δημοσίευση: 1 Aug 2018, 17:31
Συντάκτης:

Στην πυκνοκατοικημένη και πολυπολιτισμική περιοχή της Κυψέλης, κοντά στην πλατεία Κυψέλης αλλά και στην Πατησίων, επαναλειτουργεί φέτος το καλοκαίρι ο δημοτικός κινηματογράφος «Στέλλα», έπειτα από 8 χρόνια κινηματογραφικής σιωπής.

Άνοιξε για πρώτη φορά το 1969 με το όνομα Πιγκάλ, και λειτούργησε μέχρι το 1989. Το 1992 άνοιξε εκ νέου από τον Δήμο Αθηναίων και μετονομάστηκε σε Δημοτικός Κινηματογράφος «Στέλλα», το όνομα μίας από τις πιο γνωστές ηρωίδες του ελληνικού σινεμά, ενώ το 2010, στα χρόνια της κρίσης, που έπληξε έντονα τον χώρο του σινεμά, έκλεισε τις πόρτες του.

Από φέτος ξαναλειτουργεί, έπειτα από πρωτοβουλία της εταιρείας διανομής Weird Wave, που πλέον έχει την διαχείρισή του. Άλλωστε, γνωρίζει την περιοχή, αφού η έδρα της εταιρείας είναι στην Κυψέλη. Πρόκειται για έναν χώρο, που έρχεται ως ανάσα και δροσιά μέσα στην πολυκοσμία της περιοχής, και ως πηγή οξυγόνου με το πράσινο που περιβάλλει τον χώρο. Μπορεί να είναι περιτριγυρισμένος από πολυκατοικίες, δεν θα μπορούσε και διαφορετικά σε μία τόσο κεντρική και πολυπληθή περιοχή, αλλά δεν νιώθεις ποτέ κλεισμένος, λόγω του πράσινου και του αρκετά μεγάλου χώρου που καταλαμβάνει το σινεμά.

Ο χώρος είναι πολύ φροντισμένος, με 220 αναπαυτικά καθίσματα και τραπεζάκια, ώστε να απολαύσει ο θεατής τις ενδιαφέρουσες επιλογές που έχει ετοιμάσει η «Στέλλα» για το φετινό καλοκαίρι, από παλαιότερες επανεκδόσεις μέχρι νέες σινεφίλ ταινίες. Το κυλικείο εφοδιασμένο με όλα τα απαραίτητα, που μπορεί να χρειαστούν ένα καλοκαιρινό αθηναϊκό βράδυ, ώστε να μην μείνει κανείς παραπονεμένος.

Τενέδου 34, Φωκίωνος Νέγρη, Κυψέλη. Τηλ.: 2108657200. Εισιτήρια: 7 ευρώ, 5 ευρώ (Τρίτη/Τετάρτη).

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ