Το MOVE IT πάει θερινό σινεμά: Μαριλένα!

Δημοσίευση: 30 Ιουνίου 2018, 17:33
Συντάκτης:

Το 1962, όταν τα πλέον πυκνοκατοικημένα προάστια αποτελούνταν από τεράστιες εκτάσεις χωραφιών, ο κύριος Ευάγγελος Ι. Κρασσάς, αποφάσισε να ανοίξει ένα θερινό σινεμά στην Άνω Γλυφάδα. Όντας θαλασσόλυκος, το χειμώνα μπάρκαρε στα καράβια και το καλοκαίρι διηύθυνε το θερινό σινεμά «Μαριλένα». Βλέπετε, στον κόσμο των multiplex, το θερινό «Μαριλένα» παραμένει μία οικογενειακή επιχειρήση και έχει πια περάσει στα χέρια του γιού αλλά και του εγγονού του κύριου Ευάγγελου. Η αγάπη της οικογένειας για τον κινηματογράφο διαχέεται σε όλες τις πτυχές της επιχείρησής τους, πράγμα που θα διαπιστώσετε και οι ίδιοι όταν επισκεφτείτε τον θερινό.

Όταν φτάσαμε, αντικρύσαμε πανύψηλους φοίνικες να δεσπόζουν μπροστά από τα σκαλιά του, ενώ στο πλάϊ του παρατηρήσαμε πως υπάρχει κατάλληλη πρόσβαση για άτομα με ειδικές ανάγκες. Σηκώνοντας τα μάτια μας ψηλά είδαμε την ρετρό επιγραφή «Μαριλένα» με τα κόκκινα νέον γράμματα της να μας ταξιδεύουν σε μία άλλη εποχή και αφού βεβαιωθήκαμε πως είμασταν στο σωστό μέρος, ανεβήκαμε τα σκαλιά για να περάσουμε στον κύριο χώρο. Καθώς περπατούσαμε στον χώρο του κινηματογράφου και ακούγαμε το χαλίκι να τρίζει κάτω από τα παπούτσια μας, μείναμε άναυδοι με την χωρητικότητά του: παραπάνω από 300 θέσεις χωρισμένες ανά τμήματα, να κοιτούν την θεατρική σκηνή στην οποία βρίσκεται και η οθόνη.

Όλος ο χώρος πλαισιωνόταν από πράσινο, με τη βουκαμβίλια και την τριανταφυλιά να αναδύουν το διακριτικό άρωμά τους. Ανάμεσα στις πολύ βολικές μεταλλικές άσπρες καρέκλες με τη μπλέ πλέξη τους (τις οποίες τις πλέκουν οι ίδιοι άνθρωποι του κινηματογράφου) υπάρχουν τραπεζάκια καφενείου για να εναποθέσει κανείς τα σνάκ του. Το μπαρ προσφέρει μία μεγάλη ποικιλία, ξεκινώντας από τα πατροπαράδοτα πατατάκια, ποπ-κορν, και νάτσος μέχρι και χοτ-ντογκ, πίτσα dominos, σουβλάκι κατά παραγγελία, παγωτά και βάφλες. Για την δίψα, μπορεί κανείς να βρεί αναψυκτικά, ποτά αλλά και κοκτέιλ. Είναι μία δύσκολη δοκιμασία για τα θερινά σινεμά να καταφέρουν να παντρέψουν το παραδοσιακό με το μοντέρνο, αλλά το «Μαριλένα» βγαίνει νικητής σε αυτόν τον διαγωνισμό.

Οι ρετρό καρέκλες, το μωσαϊκό πάτωμα της καντίνας, το παλιό ψυγείο ζαχαροπλαστείου (το οποίο ακόμα λειτουργεί άψογα), το χαλίκι, αλλά και τα προσεγμένα αναρριχητικά φυτά, μπλέκουν χωρίς κόπο με τα πιο μοντέρνα στοιχεία του κινηματογράφου, όπως το πολύ μοντέρνο ηχοσύστημα dolby surround, τα pop χρώματα (κίτρινο και μώβ) του φόντου της οθόνης, και φυσικά τις παροχές της καντίνας. Και ενώ ο κινηματογράφος έχει ... πολλούς γείτονες, ο ήχος αντηχούσε πεντακάθαρος στα αυτιά μας, ενόσο τα μάτια μας ήταν πολύ απασχολημένα να θαυμάζουν την ποιότητα της ψηφιακής προβολής.

Το σινεμά «Μαριλένα» είναι πραγματικά η μαγευτική κυρία της ‘Ανω Γλυφάδας, και σας παροτρύνουμε να το επισκεπτείτε όχι μόνο αυτό το καλοκαίρι, αλλά και κάθε καλοκαίρι. Η εμπειρία που θα αποκομίσετε δεν θα είναι μόνο οπτικοακουστική, αλλά θα είναι μία εμπειρία γεμάτη ανθρωπιά και αγάπη.  

Αιγύπτου 123, Άνω Γλυφάδα. Τηλ.: 2109632260, 2109612229. Εισιτήρια: € 7,00, παιδ.-φοιτ., άνω των 65 & κάθε Τρ.,Τετ. € 5,00

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos