Το MOVE IT πάει θερινό σινεμά: Φλερύ!

Δημοσίευση: 5 Ιουλίου 2020, 15:03
Συντάκτης:

To ΜΟVE IT συνεχίζει το αφιέρωμά του στα θερινά σινεμά - κοσμήματα της Ελλάδας. Της χώρας με τους περισσότερους θερινούς κινηματογράφους στον πλανήτη, σε αναλογία πληθυσμού και έκτασης.

<a href="/nea/cine-paris-epistrefei-kalokairi-toy-2024-ypo-tin-epimeleia-toy-cinobo/68668">To Cine Paris επιστρέφει το καλoκαίρι του 2024 υπό την επιμέλεια του Cinobo</a>ΣΧΕΤΙΚΑTo Cine Paris επιστρέφει το καλoκαίρι του 2024 υπό την επιμέλεια του Cinobo

Ακούς για ένα θερινό σινεμά στην Καλλιθέα, μία από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της Αθήνας και αμέσως φαντάζεσαι ένα από εκείνα τα κλασσικά μικρά "συνοικιακά" σινεμαδάκια, με τις πολυκατοικίες να το κυκλώνουν σε απόσταση αναπνοής. 

Το Σινέ Φλερύ έχει ελάχιστη σχέση με την πιο πάνω περιγραφή. Ένας απίστευτα ευρύχωρος και άνετος χώρος, στρωμένος με χαλίκι, καταπράσινος τριγύρω και μια τεράστια οθόνη, όπως αρμόζει δηλαδή. 

Ένας χώρος που δεν φοβάται κανέναν κορονοϊό και που τηρεί με άνεση τις αυστηρές προδιγραφές πρωτοκόλλου υγιεινής για την πανδημία: είναι τέτοιος ο άπλετος χώρος, ώστε τα (αναπαυτικά) καθίσματα βρίσκονται στις απαιτούμενες αποστάσεις χωρίς την παραμικρή δυσκολία. H χωρητικότητα του κινηματογράφου άλλωστε κάνει λόγο για 450, οπότε καταλαβαίνετε...

Το Σινέ Φλερύ μετρά ιστορία περίπου μισού αιώνα και βρίσκεται λίγο μετά την συμβολή των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου και Σκίππη. Το φιλμ στην μηχανή του εντυπωσιακού αυτού θερινού κινηματογράφου ξεδιπλώθηκε για πρώτη φορά το 1968 και συνέχισε μέχρι και το 2009 όπου και έκλεισε (προσωρινά), για να τεθεί σε λειτουργία ξανά το 2014 και παραμένει μέχρι και σήμερα.

Το Φλερύ αποτελεί μέλος των Europa Cinemas, ενώ από την φετινή σεζόν συνεργάζεται και με την ελληνική πλατφόρμα streaming Cinobo για τις προβολές της.

Διαθέτει και ένα άρτιο μπαρ που μπορεί να μην διαθέτει τα θρυλικά του σουβλάκια για τα οποία ήταν διάσημο για δεκαετίας, αλλά θα σε εξυπηρετήσουν δύο ευγενέστατα και χαμογελαστά νεαρά παιδιά με αφοπλιστική ευγένεια που θα σου φτιάξει το κέφι.

Το Σινέ Φλερύ είναι μια πολύ καλή επιλογή για να χαρείς το σινεμά με ασφάλεια και άνεση.

Σκίπη 5-7 & Θησέως, Καλλιθέα. Τηλ.: 2109585774. Εισιτήρια: Πέμ.-Κυρ. & Τετ. € 7,00, Δευτ., Τρ. € 5,00. ΑμεΑ & παιδιά κάτω των 10 ετών € 5,00

Φωτογραφίες: Βίκυ Μοσχονησιώτου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Under Paris

Under Paris

Σύνοψη:Την ώρα που η κυβέρνηση θέλει να κάνει το κομμάτι της με φιέστα αθλητών...
1ώρα
Wicked little letters, από την Spentzos Wicked little letters, από την Spentzos