Το MOVE IT πάει θερινό σινεμά: Δάφνη!

Δημοσίευση: 12 Aug 2019, 16:19
Συντάκτης:

To ΜΟVE IT συνεχίζει το αφιέρωμά του στα θερινά σινεμά - κοσμήματα της Ελλάδας. Της χώρας με τους περισσότερους θερινούς κινηματογράφους στον πλανήτη, σε αναλογία πληθυσμού και έκτασης.

Ο θερινός κινηματογράφος «Δάφνη» μας συστήθηκε το 1960 ως Ριρίκα, κάποια στιγμή μετονομάστηκε σε Γειτονιά, αλλά τα τελευταία χρόνια πέρασε στα χέρια του Δήμου Δάφνης αποκτώντας το σημερινό του όνομα.

Το 2014, η εταιρεία ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΑΕ, στην προσπάθεια της να ανακτήσει την παλιά του δόξα, ανακαίνισε πλήρως τον χώρο, ο οποίος πλέον έχει εξοπλιστεί με μηχανή ψηφιακής προβολής  BARCO και καινούργιο ηχοσύστημα Dolby Surround, ενώ έπειτα από πολλά χρόνια προβάλλει επιλεκτικά Α΄ & B΄ προβολής.

Το «Σινε Δάφνη» βρίσκεται μέσα στα στενά μιας γειτονιάς. Συγκεκριμένα, στο μικρό στενάκι της Ηλίας Ηλιού στον αριθμό 28 στη Δάφνη και πρόκειται πραγματικά για σινεφιλική όαση, πνιγμένη κυριολεκτικά στο πράσινο, σε έναν κήπο χωρητικότητας 200 ατόμων που πραγματικά σε αγκαλιάζει.

Ένα ολόδροσο διαμαντάκι που αξίζει να ανακαλύψετε, ένας κατάφυτος θερινός κινηματογράφος σε ένα σημείο που δεν φαντάζεσαι τι σε περιμένει μόλις διασχίζεις την είσοδο, με επαρκέστατα μηχανήματα προβολής, ενημερωμένο κυλικείο και ευγενέστατο προσωπικό που σε προϊδεάζει θετικά. Έχει και αυτό την δική του σημασία.

Οι φωτό είναι της Βίκυς Μοσχονησιώτου.


Σινέ Δάφνη. Ηλία Ηλιού 28 & Ηλιουπόλεως 77, Δάφνη. Στάση μετρό: Άγιος Ιωάννης (γραμμή 2). 
Στάσεις λεωφορείου και τρόλλεϋ: Σταθμός μετρό Άγιος Ιωάννης (γραμμή 4), Γαρδένια, Νανά (γραμμές 165, 790, Α3), Νανά, Σταθμός Δάφνης (γραμμή 218), Εικονοστάσι (γραμμή 856).

Εδώ το συνολικό αφιέρωμα του MOVE IT στα θερινά σινεμά.

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

tick, tick...BOOM!

tick, tick...BOOM!

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Ένας μποέμ καλλιτέχνης της δεκαετίας του ’90, χαμένος στην αχανή Νέα Υόρκη, αλλά...
2 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
7236
Tulip
3532
Tulip
3441