Το MOVE IT πάει θερινό σινεμά: Αττικόν Άλσος!

Δημοσίευση: 26 Ιουλίου 2018, 18:19
Συντάκτης:

Αυτή την φορά κατευθυνθήκαμε προς το Γαλάτσι με σκοπό να επισκεφθούμε το θερινό στο Αττικό Άλσος. Για να σας κατατοπίσουμε, το Γαλάτσι ανήκει στα βόρεια προάστια Αθηνών, και συνορεύει με το Ψυχικό, καθώς εκτείνεται βόρεια του δήμου Αθηναίων στους πρόποδες του λόφου Τουρκοβούνια, που είναι και ο υψηλότερος της Αθήνας. Πρόκειται για μία περιοχή με το μεγαλύτερο ποσοστό πρασίνου, καθώς φημίζεται για το Άλσος Βεΐκου αλλά και για το Αττικό Άλσος, το οποίο αποτελεί μέρος των Τουρκοβουνίων. Είναι περίεργο αν σκεφτεί κανείς ότι υπάρχει τέτοιος οικολογικός πλούτος σε μία πυκνοκατοικημένη περιοχή, και πράγματι καθώς καταφθάναμε στο Αττικό Άλσος αφήσαμε πίσω μας την κίνηση και τη βοή της πόλης. Αποφασίσαμε να παρκάρουμε κάποια μέτρα μακριά από τον θερινό έτσι ώστε να απολαύσουμε περπατώντας τη δροσιά, την θεά και την απόλυτη ομορφιά του Αθηναϊκού τοπίου. (Το ματί σου μπορεί να «δεί» εώς και τον Πειραιά).

Καθώς ανεβαίναμε το Άλσος βρήκαμε στο αριστερό μας χέρι το Cine Αττικόν με τα νέον γράμματά του να φέγγουν φωτεινά. Τί να πρωτοσχολιάσουμε; Το κτίσμα του θερινού ήταν πλαισιωμένο με κεραμίδια και ταπετσαρίες παλαιών φωτογραφιών, ο πλακόστρωτος χώρος αναμονής του προσφέρει άνετα καθίσματα και τραπεζάκια στον επισκέπτη για να ξαποστάσει, ενώ τα μεγαλειώδη δένδρα στέκουν καμαρωτά γύρω του. Μπαίνοντας μέσα στον χώρο προβολής, αντικρύσαμε έναν καταπράσινο χώρο πλαισιωμένο με γιασεμιά, κισσούς και πολλά άλλα φυτά, και παρατηρήσαμε πως υπάρχει μία ομιομορφία, καθώς οι πράσινες καρέκλες και τα τραπεζάκια καφενείου δεν διαταράσουν το σκηνικό. Ένα πραγματικά μαγευτικό σκηνικό, με το φεγγάρι να δεσπόζει από πάνω μας.

Στα αριστερά μας βρίσκεται το κυλικείο στο οποίο βρεθήκαμε αντιμέτωποι με διάφορα διλλήματα γιατί οι παροχές του είναι τόσο ολοκληρωμένες που δεν ξέραμε τι να διαλέξουμε. Τσιπς, στικς τσιπς, ποπ-κορν, νάτσος με τυρί και σάλτσα, χοτ-ντογκ, πίτσα domino’s, αναψυκτικά, και μπύρες (ανάμεσα στις οποίες βρίσκουμε και Leffe αλλά και Franziskaner). Αφού πήραμε τα ολόφρεσκα σνακ και τα παγωμένα ανψυκτικά μας, καθίσαμε στις βολικές καρέκλες σκηνοθέτη για να απολαύσουμε την ταινία μας. Πράγματι την απολαύσαμε καθώς το θερινό είναι εξοπλισμένο με τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό. Η ποιότητα της οθόνης είναι εξαιρετική, όπως και ο ήχος τους, τον οποίο είχαν απολαυστικά δυνατά. Η οπτικοακουστική εμπειρία, ο όμορφος χώρος του θερινού (αλλά και οι παροχές του) σε συνδυασμό με την δροσιά και την απουσία κουνουπιών (life and death παράμετροι για το καλοκαίρι όπως ξέρετε) εξυψώνουν την εμπειρία μας σε μία από τις καλύτερες του φετινού καλοκαιριού. Μονάχα αν κρυώνετε εύκολα σας συστήνουμε να πάρετε και μια ζακέτα, αλλά κατά τα άλλα δεν έχουμε να δώσουμε καμία προειδηποιητική συμβουλή. Επισκεφθείτε το άμεσα και θα βγείτε κερδισμένοι από όλες τις απόψεις!

Στο Αττικόν Άλσος (Περιφερειακός Πολυγώνου-Γαλατσίου). Τηλ.: 2106997755, 6944542300. Εισιτήρια: € 7,50, φοιτ. € 6,00

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
21 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos