Το MOVE IT πάει θερινό σινεμά: Άνεσις!

θερινος κινηματογραφος ανεσις
Δημοσίευση: 28 Aug 2020, 14:06
Συντάκτης:

To ΜΟVE IT συνεχίζει το αφιέρωμά του στα θερινά σινεμά - κοσμήματα της Ελλάδας. Της χώρας με τους περισσότερους θερινούς κινηματογράφους στον πλανήτη, σε αναλογία πληθυσμού και έκτασης.

ΣΧΕΤΙΚΑΤο MOVE IT πάει θερινό σινεμά: Nέοι Πόροι!

Ο κινηματογράφος Δαναός και η εταιρεία διανομής Danaos Films, ανέλαβε πλέον τη λειτουργία του θερινού κινηματογράφου Άνεσις, ο οποίος άνοιξε τις πόρτες του για τους Αθηναίους σινεφίλ, από τα τέλη Ιουνίου.

Μια από τις πιο ιστορικές σινεφιλικές ταράτσες της Αθήνας, ένας γουστόζικος χώρος που σου κλείνει κινηματογραφικά το μάτι σχεδόν σε κάθε γωνιά του, άνετες ξύλινες καρέκλες σκηνοθέτη, διθέσιοι καναπέδες, σκαμπό πάσα σε προνομιακή θέση, μεγάλη οθόνη με ποιοτικό ήχο Dolby SR DTS, ενημερωμένο μπαρ.

Το ξύλινο ντεκ σε όλο τον χώρο είναι χωρισμένο σε επίπεδα για να διευκολύνει την θέαση της ταινίας απ’ όλα τα σημεία της πλατείας, ένας μίνιμαλ και κομψός διάκοσμος σε έναν χώρο πλήρως εναρμονισμένο με τους υγειονομικούς κανόνες λόγω πανδημίας, με ένα χαμογελαστό προσωπικό.

Ο Ηλίας Γεωργιόπουλος, ιδιοκτήτης του κινηματογράφου Δαναού, σχολιάζει:

«Η οικογένεια του Δαναού αποκτά μία θερινή αίθουσα και διευρύνει την δραστηριότητά της 12 μήνες το χρόνο. Η απόκτηση ενός θερινού σινεμά είναι άλλωστε κάτι που επιθυμούσαμε καιρό. Υποσχόμαστε πως στο Άνεσις θα κρατήσουμε το υψηλό επίπεδο παροχών και υπηρεσιών που διακρίνουν το Δαναό εδώ και 50 σχεδόν χρόνια, από το 1972». Μάλιστα, ο χώρος θα φιλοξενήσει και stand-up και θεατρικές παραστάσεις, αλλά και συναυλίες, όταν φυσικά το επιτρέψουν τα πρωτόκολλα.

Το Άνεσις πρωτοσυστήθηκε ως θερινό σινεμά το 1943, ενώ στις αρχές του ’60 εγκαινίασε την χειμερινή αίθουσα, η οποία σήμερα λειτουργεί ακόμα ως θέατρο.

Ο κινηματογράφος Aνεσις συστήθηκε για πρώτη φορά στο αθηναϊκό κοινό το 1943, στον αριθμό 14 της Λεωφόρου Κηφισίας στους Αμπελόκηπους.

Με ιστορία που μετράει σχεδόν 75 χρόνια, το Ανεσις, χαρακτηριστικό δείγμα του μοντέρνου αρχιτεκτονικού κινήματος, ξεκίνησε ως θερινό σινεμά, και στις αρχές του ’60 εγκαινίασε και την χειμερινή του αίθουσα, η οποία σήμερα λειτουργεί ως θέατρο, ενώ η ταράτσα του έχει κριθεί διατηρητέα από το 1997.

Λεωφ. Κηφισίας 14, Αμπελόκηποι. Τηλ.: 2107487912. Εισιτήρια: € 7,50. Παιδ.-φοιτ., άνεργοι 6,50 (εκτός Σάβ., Κυρ). Κάθε Τετ. γεν. είσ. € 5,00.

Φωτό: Βίκυ Μοσχονησιώτου

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!
Πρώτη δημοσίευση:: 28 Aug 2020, 14:06
Ενημέρωση: 28 Aug 2020, 14:08
Συντάκτης:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Driveways

Driveways

Ένα μοναχικό αγόρι μαζί με την μητέρα του ταξιδευουν στο σπίτι της θείας του,...
9 λεπτά

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
1228
Spentzos
1170
Tanweer
1135
Spentzos
870