Το MOVE IT πάει θερινό σινεμά: Αμύντας!

Δημοσίευση: 7 Ιουλίου 2018, 13:31
Συντάκτης:

Καλοκαίρι στην ήσυχη γειτονιά του Υμηττού σημαίνει προβολές στον θερινό κινηματογράφο Αμύντα!

Αυτός ο ιστορικός κινηματογράφος έχει πάρει το όνομά του από τον πατέρα του Φιλίππου του Β’ και παππού του Μεγάλου Αλέξανδρου και είναι φυσικά συνυφασμένος με τον ομώνυμο Αθλητικό Όμιλο της περιοχής. Για τους κατοίκους του Υμηττού, ο Αμύντας δεν είναι απλά ένα σινεμά, αλλά ένα πραγματικό σήμα κατατεθέν! Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1963 και πέρασε στην κατοχή της οικογένειας που το διαχειρίζεται μέχρι σήμερα το 1989.

Με το που φτάνεις στην είσοδό του, αυτό που νιώθεις αμέσως είναι μια γλυκιά οικειότητα, ακόμα κι αν επισκέπτεσαι τον Αμύντα για πρώτη φορά. Το δεύτερο χαρακτηριστικό του που κερδίζει τις εντυπώσεις είναι το γεγονός ότι, παρότι δεν βρίσκεται εντός κάποιου πάρκου ή σε μια γραφική τοποθεσία, έχει μια αίσθηση άπλας που οφείλεται στο ότι οι πολυκατοικίες στην γύρω περιοχή με δυσκολία ξεπερνούν τους 3-4 ορόφους.

 Έτσι, εξασφαλίζεται και μια γενικότερη δροσιά, ενώ ο χώρος τους είναι μεν παραδοσιακός, αλλά άκρως προσεγμένος με τη μυρωδιά του γιασεμιού να σε καλωσορίζει πριν ακόμα επιλέξεις τη θέση σου στον καταπράσινο και προσεγμένο κήπο του. Η ησυχία είναι επίσης εξασφαλισμένη, παρότι η κεντρική πλατεία του Υμηττού είναι μόλις μερικά μέτρα μακριά. Πραγματικά, ο Υμηττός πρέπει να είναι ίσως μια από τις λιγότερο θορυβώδεις περιοχές του λεκανοπεδίου, αφού καθ’ όλη τη διάρκεια της προβολής δεν μας ενόχλησε κανένας εξωτερικός θόρυβος.

Ο Αμύντας διαθέτει βέβαια σύγχρονη ψηφιακή προβολή, με εξαιρετική ποιότητα εικόνας και ήχου, ενώ δεν φοβάται τις καλοκαιρινές μπόρες, αφού διαθέτει στεγασμένο χώρο 80 ατόμων. Οπλιστείτε λοιπόν με τραγανά ποπ κορν ή λαχταριστά νάτσος από το κυλικείο του και αφεθείτε στην ατμόσφαιρα ενός υπέροχου συνοικιακού σινεμά που συνδυάζει με επιτυχία το παλιό με το νεό!

Κων/πόλεως 16, Υμηττός. Τηλ.: 2107626418. Εισιτήρια: € 8,00, φοιτ. & κάθε Τετ. € 6,00

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
10803
Feelgood
9499
Feelgood
7800
Feelgood
6799
Tanweer
6792
Land of Bad, 22 Φεβρουαρίου από την Spentzos Land of Bad, 22 Φεβρουαρίου από την Spentzos