The Zookeeper's Wife

The Zookeeper's Wife - κριτική ταινίας

Σύνοψη: Πολωνία 1939. Η Antonina και ο σύζυγός της Dr. Jan Żabiński είναι απόλυτα αφοσιωμένοι ο ένας στον άλλο, η σχέση τους ανθεί τόσο σε προσωπικό όσο και επαγγελματικό επίπεδο. Ο ζωολογικός κήπος της Βαρσοβίας λειτουργεί άψογα υπό την φύλαξη του Jan και την φροντίδα της Antonina. Μέχρι που σφραγίζεται καθώς ολόκληρη η χώρα καταλαμβάνεται από τους Γερμανούς. Το ζευγάρι αναγκάζεται να δίνει αναφορά στον ζωολόγο του Ράιχ, ο οποίος οραματίζεται ένα νέο επιλεκτικό πρόγραμμα αναπαραγωγής για τον Ζωολογικό κήπο.

Άποψη: Άποψη: «Τα ζώα δεν είναι σαν τους ανθρώπους» μια φράση που βυθίζει την υπόθεση σε πτυχές με δυο διεξόδους, στην αξία των έλλογων όντων και των ζώων με την εξουσία του ανθρώπου να αδρά την ισχύ και να θερίζει τους ανεπιθύμητους. Η Niki  Caro παρέδωσε τα ηνία στην κάμερα, την έχρισε κυρίαρχο. Σκηνές έντασης, οργής, πολέμου, να πλαγιάζουν με τον ερώτα και την δύναμη, ενώ διηγείται μια αληθινή ιστορία.

Η Jessica Chastain, δυναμική και παράλληλα ευάλωτη στον θάνατο και την βία, έγινε θηλυκή, ενεργοποίησε τα μητρικά της ένστικτα και αυτοκυριαρχείται  στον ρόλο της . Λεπτεπίλεπτοι οι τρόποι της εκεί οπού έπρεπε και τολμηρή οπού την προκαλούσαν. Δίπλα της ο εκφραστικός Johan Heldenbergh με το πάθος να τον καταβάλει και ο Daniel Buhl να πυροδοτεί την βία και την απέχθεια στο πρόσωπο του. Ωστόσο άνοιξε τα πλοκάμια του και δοκίμασε λίγα από τα ζουμιά του έρωτα . Αυταρχικός, είχε το ανάστημα του κατακτητή.

Ηθοποιοί, σκηνοθέτης, σεναριογράφος, καθώς και η ρίζα της δημιουργίας, η συγγραφέας δημιούργησαν μια ταινία παράλληλων γραμμών στον αγώνα για τα δικαιώματα των ανθρώπων .

Άντζελα Υζεϊράι

Πρώτη δημοσίευση: 29 Ιουνίου 2017, 12:15
Ενημέρωση: 6 Ιουλίου 2017, 09:40
Τίτλος:
The Zookeeper's Wife (Η γυναίκα του ζωολογικού κήπου)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
127
Εταιρία διανομής: 
Release: 
29 Ιουνίου 2017

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos