Υπόθεση:
Ο Κιτρινομύτης, ένα μικρό ορφανό πουλί που δεν έχει αφήσει ποτέ τη φωλιά του και λαχταρά για μια δική του οικογένεια. Χάρη σε ένα γύρισμα της τύχης, αναγκάζεται να αναλάβει ένα δύσκολο ρόλο: εκείνον του ηγέτη του σμήνους των πουλιών που φεύγουν για την Αφρική. Ο Κιτρινομύτης ενθουσιάζεται με την πρόκληση αλλά έχει ελάχιστες εμπειρίες που μπορούν να τον βοηθήσουν - κι έτσι ξεκινά η μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής του! Το υπέροχο του ταξίδι, γεμάτο χιούμορ και συγκίνηση, μεταμορφώνεται σε μια απολαυστική ταινία κινουμένων σχεδίων για όλη την οικογένεια.

Στα Ελληνικά με τις φωνές των: Φοίβος Ριμένας, Λίλα Μουτσοπούλου, Στεφανία Φιλιάδη, Άντρια Ράπτη, Σταύρος Σιούλης, Ντίνος Πικροδημήτρης, Αλέξανδρος Κομπόγιωργας, Φώτης Πετρίδης, Βασίλης Μήλιος, Ρόζι Παπαϊωάννου, Αίγλη Κοντονίκου, Κώστας Αποστολίδης, Γιώργος Σκούφης 

Ο σκηνοθέτης μιλά για την ταινία

    Το «Ο Κιτρινομύτης σε Τρελές Πτήσεις» είναι ένα παραμύθι στο οποίο απλώς τυχαίνει οι ήρωες είναι πουλιά – γιατί στην πραγματικότητα είναι μια βαθιά ανθρώπινη ιστορία. Πάνω από όλα, είναι ένα παραμύθι για την χαρά που προκύπτει από την ανακάλυψη τού ποιος είσαι πραγματικά, την χαρά τού να ζεις μαζί με άλλους, να ζεις ελεύθερος.

    Ο Κιτρινομύτης είναι ένας εκκεντρικός έφηβος, με τις αδυναμίες και τις ανασφάλειές του. Είναι ενίοτε ντροπαλός, αδέξιος, αξιαγάπητος, φοβισμένος, αδύναμος, χαρούμενος, θλιμμένος, αυθεντικός, ειλικρινής και ευχαριστημένος με τη ζωή του, αλλά λαχταράει επίσης να ανακαλύψει τα θαύματα του κόσμου. Όμως ο φόβος του για τον έξω κόσμο τον σταματά από το να απογειωθεί.

    Η επιθυμία του για ανεξαρτησία συγκρούεται με τον φόβο του να αφήσει μόνη την Πασχαλίτσα, που του στάθηκε σαν μητέρα και κολλητή φίλη. Η Πασχαλίτσα καταλαβαίνει τις ανάγκες του Κιτρινομύτη και θέλει εκείνος να πετάξει, να δει τον κόσμο και να είναι με το δικό του είδος… με την δική του οικογένεια.

    Με την εφηβική του συμπεριφορά και την λαχτάρα του να ανακαλύψει νέους κόσμους, να γνωρίσει νέα πουλιά και να ζήσει περιπέτειες, ο Κιτρινομύτης δεν συνειδητοποιεί το ότι η απειρία του μπορεί να προκαλέσει κακό. Η επιθυμία του να είναι μέλος μιας οικογένειας νικά τη λογική και μόνο όταν περνά χρόνο με το σμήνος κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, συνειδητοποιεί το λάθος του.

    Για μένα, σαν χαρακτήρας, ο Κιτρινομύτης είναι ένας συνδυασμός των νευρωτικών τικ του Γούντι Άλεν, της θετικής αισιοδοξίας του Μίκι από τα «Γκούνις» και της αγχωτικής προσωπικότητας του Τζόελ από την «Αιώνια Λιακάδα Ενός Καθαρού Μυαλού»!

Κριστιάν Ντε Βίτα, σκηνοθέτης

Πρώτη δημοσίευση: 25 Ιουνίου 2015, 10:16
Ενημέρωση: 3 Ιουλίου 2015, 21:01
Τίτλος:
Yellowbird (Ο κιτρινομύτης σε τρελές πτήσεις)
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
90
Εταιρία διανομής: 
Release: 
25 Ιουνίου 2015

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
78074
Feelgood
20038
Feelgood
17265
Cinobo
5880
Zone of interest, από την Spentzos Zone of interest, από την Spentzos