Σύνοψη: Ο Όγκι Πούλμαν έχει γεννηθεί με ένα σπάνιο σύνδρομο που προκαλεί δυσμορφίες στην περιοχή του προσώπου. Λόγω του συγκεκριμένου προβλήματος, η μητέρα του Όγκι τον εκπαίδευε κατ’ οίκον τα τελευταία χρόνια, όμως ήρθε η στιγμή που θα πρέπει να πάει για πρώτη φορά σχολείο και να αντιμετωπίσει τα άγχη του σχετικά με την εμφάνισή του. Ανάμεσα στους συμμαθητές του θα ανακαλύψει και θα δείξει και στους άλλους ότι η ομορφιά δεν είναι μόνο εξωτερική.

Άποψη: Την κινηματογραφική μεταφορά του best seller «Θαύμα» του Ρ. Τζ. Παλάτσιο με την ιδιαίτερη και τρυφερή ιστορία του μικρού Όγκι, ανέλαβε ο Στίβεν Τσμπόσκι ο οποίος το 2012 με την ταινία του The Perks of Being a Wallflower έδειξε ότι η πένα του όπως και η σκηνοθετική του ματιά αφηγούνται υπέροχες ιστορίες ενηλικίωσης. Και τότε όπως και τώρα, ο κύριος πρωταγωνιστής του είναι ένας χωρίς αυτό να σημαίνει ότι επικεντρώνεται επάνω του σαν να φοράει παρωπίδες. Γνωρίζει ότι όλα αλληλεπιδρούν και επηρεάζουν διαφορετικά και τους υπόλοιπους χαρακτήρες, δίνοντας τους βήμα να πουν και αυτοί την ιστορία τους.

Εν προκειμένω, ο Όγκι είναι ο πιο σπαρακτικός ήρωας του φιλμ και αν μη τι άλλο όλη η ιστορία ξεκινάει και καταλήγει σε αυτόν. Στο ευρύτερο περιβάλλον του όμως υπάρχουν άνθρωποι όπως η μητέρα του (Τζούλια Ρόμπερτς) που έχει παρατήσει την καριέρα της για χάρη του και η αδερφή του (Ιζαμπέλα Βίντοβικ) η οποία έχει συμφιλιωθεί με την ιδέα ότι ο Όγκι θα είναι πάντα ο «ήλιος» της οικογένειας και ότι όλα θα περιστρέφονται γύρω από αυτόν. Συνεπώς, ο Τσμπόσκι πολύ σωστά σκέφτηκε να τους φέρει και αυτούς στο προσκήνιο και να εξομολογηθούν τους δικούς τους προβληματισμούς αντί να στοχεύει και να συγκινεί εύκολα μόνο με το bullying που δέχεται ο Όγκι.

Ο σούπερ ταλαντούχος Τζέικομπ Τρέμπλει, μόλις στα έντεκα του χρόνια, διαπρέπει σε ακόμα ένα δράμα μετά την αποκάλυψη του στο Room, σχεδόν αγνώριστος από το επιτυχημένο μακιγιάζ το οποίο απαιτούσε μιάμιση ώρα για να τοποθετηθεί, αφήνοντας μας άφωνους με τα ψυχοκινητικά ένστικτά του. Τα  θλιμμένα του μάτια σε κάνουν συνένοχο και σε καταβάλλουν διαρκώς στο θέαμα ενός καθόλου κοινού προβλήματος, το οποίο οι περισσότεροι αποφεύγουν να προσεγγίσουν.

Η ταινία ακολουθεί την πορεία των οικογενειακών δραμάτων, ένα συνονθύλευμα δυστυχίας και φιλοδοξίας, όλα εντυπωμένα από τους ίδιους χαρακτήρες, είτε αφορά παιδιά είτε ενήλικες. Τα πράγματα όμως δεν είναι πάντα δυσοίωνα, ούτε ο σχολικός εκφοβισμός ούτε οι εμφανείς ουλές, όταν απαρτίζεσαι από δυνατή ομάδα έτοιμη να σε υποστηρίξει σε κάθε δύσκολη στιγμή.

Στοργική και ξεχωριστή, με μία συναισθηματική φόρτιση που είναι δεδομένη και καλοδεχούμενη το Wonder είναι το κινηματογραφικό «θαύμα» των ημερών.

Mαρία Γκιούλη

Πρώτη δημοσίευση: 28 Δεκ. 2017, 13:52
Ενημέρωση: 4 Ιαν. 2018, 22:00
Τίτλος:
Wonder (Θαύμα)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
113
Εταιρία διανομής: 
Release: 
28 Δεκεμβρίου 2017

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Boston strangler

Boston strangler

Θα το βρείτε: Disney+

Σύνοψη: Βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, το “Boston Strangler” αφηγείται την ιστορία της αποκάλυψης της...
27 λεπτά

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
29085
Tanweer
19816
Tanweer
12865
Tulip
6284