Σύνοψη: Ο ρεπόρτερ Eddie Brock προσπαθεί πεισματικά να καταστρέψει τον διαβόητο ιδρυτή του Life Foundation, τον ιδιοφυή Carlton Drake, και αυτή η εμμονή επηρεάζει αρνητικά την καριέρα και τη σχέση του με τη σύντροφο του Anne Weying. Καθώς ερευνά ένα από τα πειράματα του Drake, ο εξωγήινος συμβιωτής Venom εισχωρεί στο σώμα του Eddie, και έτσι ξαφνικά αποκτά υπερδυνάμεις, καθώς και την ευκαιρία να κάνει ό,τι θέλει. Διεστραμμένος, σκοτεινός, απρόβλεπτος και οργισμένος, ο Venom αφήνει τον Eddie να παλεύει με τις ανεξέλεγκτες ικανότητες του, τις οποίες, ομολογουμένως, βρίσκει συναρπαστικές. Όσο ο Eddie και ο Venom έχουν ανάγκη ο ένας τον άλλον για να αποκτήσουν αυτό που θέλουν, έρχονται πιο κοντά. Πού αρχίζει ο ένας και πού τελειώνει ο άλλος;

'Αποψη: Είχε μοιράσει απλόχερα υποσχέσεις το Venom, κάτι που οφειλόταν και στην παρουσία του Τομ Χάρντι στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Αν και μάλλον περισσότερο εμείς ελπίζαμε ότι θα διαφοροποιηθεί από τον μέσο όρο των κινηματογραφικών μεταφορών κόμικ της Marvel, παρά τα προωθητικά και κυρίως το τρέιλερ, μας είχαν δείξει. Ειδικά το τρέιλερ, μας είχε προϊδεάσει για υποψίας μεγάλης πανωλεθρίας, με το άτσαλο χιούμορ και την κάκιστη οπτικά παρουσία του Venom, η οποία παρέπεμπε σε κωμωδία.

Και κάπως έτσι έχουν τα πράγματα. Μπορεί το Venom να είναι σε κάποια σημεία αρκετά σκοτεινό για να μπορείς να το συγκρίνεις με το Catwoman ή το Fantastic Four όπως έγραψαν κάποια σάιτ της αλλοδαπής, αυτό όμως δεν το γλυτώνει από το ναυάγιο. 

Το Venom είναι μια κακή ταινία. Ταινία επιστημονικής φαντασίας χωρίς φαντασία, ταινία δράσης με τσαπατσουλικη δράση και κοινότοπο σενάριο χωρίς τον παραμικρό προσανατολισμό που δεν οδηγεί πουθενά και δεν καταφέρνει να χτίσει έστω έναν βασικό χαρακτήρα της προκοπής, αν εξαιρέσουμε τον Τομ Χάρντι, ο οποίος όσο είναι ο εαυτός του, είναι όσο πρέπει σοβαρός, πειστικός, σκοτεινός, μάγκας. Όταν μεταμορφώνεται, μιλάμε για τραγικωμωδία στα όρια του κλαυσίγελου.

Και κυρίως, μια βαρεμάρα διάσπαρτη στα γεμάτα κλισέ 112 λεπτά που διαρκεί το φιλμ.

Δημοσίευση: 4 Οκτ. 2018, 08:55
Τίτλος:
Venom (Venom)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
112
Εταιρία διανομής: 
Release: 
4 Οκτωβρίου 2018
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο Όστιν Μπάτλερ είναι ο Elvis του Μπαζ Λούρμαν

Στον πιο άσημο από όλους τους υποψήφιους κατέληξε ο Μπαζ Λούρμαν για τον ηθοποιό...
7 ώρες
BOX OFFICE

Λαοφιλία και κορυφή

Το sequel της γαλλική κωμωδίας "Θεέ μου, τι σου κάναμε;" εξαργύρωσε την πολύ καλή...
8 ώρες

Η Λασάνα Λιντς είναι η νέα πράκτορας 007;

Αν οι φήμες αληθεύουν, ετοιμαστείτε για μια αναπάντεχη αλλαγή στην τζειμσμποντική μυθολογία, αλλά και...
14 ώρες