Σύνοψη: Για πάνω από 100 χρόνια, μια άκρως στοιχειωμένη ιστορία έχει επικρατήσει για να τρομάζει τα πλήθη. «Η Γκουβερνάντα» μας πηγαίνει σε ένα μυστηριώδες κτήμα στην εξοχή της περιοχής Μέιν, όπου η Κέιτ (Μακένζι Ντέιβις) – που μόλις έχει ξεκινήσει να δουλεύει ως νταντά – πρέπει να φροντίσει δύο ψυχικά διαταραγμένα ορφανά, την Φλόρα (Μπρούκλιν Πρινς) και τον Μάιλς (Φιν Γούλφχαρντ). Σύντομα όμως ανακαλύπτει ότι το μέρος αλλά και τα παιδιά κρύβουν σκοτεινά μυστικά και τα πράγματα μπορεί να μην είναι όπως δείχνουν.

Άποψη: Αποτυχημένη κινηματογραφική μεταφορά στο κλασικό μυθιστόρημα «Το Στρίψιμο της Βίδας» του Χένρι Τζέιμς, από μια σκηνοθέτιδα με εξειδίκευση στα μουσικά βιντεοκλίπ, η οποία εδώ βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση, χωρίς να έχει έλεγχο του υλικού της, αλλά ούτε και υποψία υποστήριξης από μια σεναριακή προσαρμογή που θα έπρεπε να διδάσκεται στις σχολές ως παράδειγμα προς αποφυγή. 

Αποτυχημένα και ενοχλητικά από ένα σημείο και έπειτα, jump scares, αμέτρητα τρομοκλισέ ατάκτως ερριμμένα εδώ και εκεί, κάποιες πινελιές γοτθικού τρόμου που στην ουσία παραπλανούν, ορισμένες αγωνιώδεις προσπάθειες του καστ να ανταποκριθεί στους αόριστης σκηνοθετικής κατεύθυνσης ρόλους που τους έχουν αποδωθεί, εν τέλει μια αποτυχία χωρίς συνοχή.

Πρώτη δημοσίευση: 23 Ιαν. 2020, 05:30
Ενημέρωση: 30 Ιαν. 2020, 13:01
Συντάκτης: 
Τίτλος:
The turning (Η γκουβερνάντα)
Έτος: 
Διάρκεια: 
94
Εταιρία διανομής: 
Release: 
23 Ιανουαρίου 2020

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The Greatest Hits

The Greatest Hits

Θα το βρείτε: Disney+

Σύνοψη: Μετά τον χαμό του φίλου της, Μαξ, σε τροχαίο δυστύχημα, η Χάριετ βιώνει...
7 ώρες
memory, από την Spentzos memory, από την Spentzos