Μπορεί η 13χρονη Μέιλιν να ξεχωρίζει με την έντονη προσωπικότητά της, όμως, τίποτα δεν συγκρίνεται με το γιγάντιο κόκκινο πάντα στο οποίο μεταμορφώνεται κάθε φορά που την κατακλύζει ένα έντονο συναίσθημα. Πάντα δηλαδή, αν κρίνουμε από το πέρασμά της στην εφηβεία! Το γεγονός ότι η υπερπροστατευτική μητέρα της, Μινγκ, μπλέκεται συνεχώς στα πόδια της, δεν βελτιώνει την ανεξέλεγκτη κατάσταση της Μέιλιν.

Στη νέα ταινία της Disney και της Pixar Πάντα στο Κόκκινο, η πρωταγωνίστρια Μέιλιν είναι ένα σίγουρο για τον εαυτό του, αλλά ελαφρώς αδέξιο 13χρονο κορίτσι με μια σταθερή παρέα από φίλες και μια ως επί το πλείστον καλή σχέση με την οικογένειά της. Η Μέιλιν -ή Μέι για τις φίλες της- έχει κάθε λόγο να περιμένει μια ομαλή εξέλιξη για το υπόλοιπο της σχολικής της χρονιάς. Αλλά, σύμφωνα με τη σκηνοθέτιδα Domee Shi, η ζωή δεν είναι έτσι για τους περισσότερους 13χρονους.

«Ήθελα να εξερευνήσω τις συγκρούσεις ενός κοριτσιού στην εφηβεία, πώς διχάζεται ανάμεσα στο να είναι μια καλή κόρη και πώς αποδέχεται την πραγματική, πιο ζόρικη εκδοχή της προσωπικότητάς της». Η σχέση μητέρας-κόρης βρίσκεται στο επίκεντρο της ταινίας και είναι ένα θέμα που απασχολεί τη σκηνοθέτιδα. Η Shi, που σκηνοθέτησε το βραβευμένο με Όσκαρ μικρού μήκους «Bao» της Pixar, το 2018, λέει ότι όταν τη ρώτησαν γιατί το μικρό ντάμπλινγκ της ταινίας ήταν αρσενικό, η απάντησή της ήταν, τελικά, προφητική. «Είπα ότι θα χρειαζόμουν μια ολόκληρη ταινία μεγάλου μήκους για να αποδώσω τη σχέση μιας κόρης με τη μαμά της» λέει η Shi. «Η σχέση αυτή δεν είναι ποτέ άσπρο ή μαύρο. Στην αρχή της ταινίας, η Μέι αγαπά γνήσια αυτή τη σχέση με τη μαμά της, αλλά ωθείται σε νέες κατευθύνσεις, όπως όλοι στην ηλικία της. Είναι ώρα για μεγάλες αλλαγές».

Πρώτη δημοσίευση: 10 Μαρτίου 2022, 01:59
Ενημέρωση: 17 Μαρτίου 2022, 01:26
Τίτλος:
Turning Red (Πάντα στο κόκκινο)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
100
Εταιρία διανομής: 
Release: 
10 Μαρτίου 2022

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
10896
Feelgood
7662
Rosebud.21
7410
Feelgood
6344
Joika, από την Spentzos Joika, από την Spentzos