Σύνοψη: Μία ομάδα αποτελούμενη από εγκληματίες και διεφθαρμένους αστυνομικούς εκβιάζεται από την Ρωσική μαφία και φέρνει εις πέρας δύσκολες αποστολές για λογαριασμό της. Προκειμένου να ξεφορτωθούν τους Ρώσους αποφασίζουν να επικαλεστούν τον αστυνομικό κωδικό 999 (τραυματισμός/θάνατος αστυνομικού) και να την «στήσουν» σε ένα νέο αστυνομικό. Αυτός όμως καταφέρνει να ξεφύγει και μαζί με τον ντέντεκτιβ πατέρα του θα κάνει τα πάντα να ανακαλύψει ποιοι κρύβονται πίσω από αυτή την παγίδα.

Άποψη: Ο Τζον Χίλκοουτ γουστάρει παρανομία. Από το φοβερό "The Proposition", γραμμένο από τον Nick Cave, στο "The Road" και στο άνισο "Lawless", καταγράφει κώδικες, χιλιοειπωμένους κινηματογραφικά, με στόχο με άλλη ματιά.

Στο "Triple 9" όλα έδειχναν μια χαρά στο ξεκίνημα. Σε βάζει μέσα στη δράση, με μια ληστεία και καταδίωξη, που αν όταν είναι σαν αυτές, πάντα απολαμβάνεις. Μας συστήνει τους ήρωες, που ορισμένοι μέσα στα κλισέ τους, είναι άμεσα αναγνωρίσιμοι τι ακριβώς θα πράξουν και το στόρι δείχνει απλό και κατανοητό. Ο Αφλεκ και ο  Eτζίοφορ  έχουν το σωστό τόνο, ο Χάρελσον πάντα βρίσκει μια αστεία πλευρά, η Γουίνσλετ πείθει (ακόμα και ως καρικατούρα).

Ακόμα και οι μικρότεροι ρόλοι των Νόρμαν Ρίντους από το "Walking Dead" και η Γκαλ Γκαντό (Wonder woman) έχουν λόγο ύπαρξης. Τι πήγε λοιπόν λάθος; Σε κάθε ταινία δράσης που θέλει να ξεχωρίζει, πέρα από τις ρεαλιστικές και σκληρές σκηνές δράσης, πρέπει να υπάρξει μια σύνδεση με τους χαρακτήρες. Συμπάθεια η έστω κατανόηση. Να φέρουμε -ξανά - το παράδειγμα της "Εντασης" του Μάικλ Μαν, μια ταινία που πολλοί θέλουν να... ξανακάνουν. 'Η ακόμα και το "The Town" του Μπεν Αφλεκ.

Το πολυπρόσωπο καστ προσπαθεί, αλλά προσπαθεί μάταια μέσω του αδύναμου μετά τη μέση, σεναρίου. Αδύναμου για την υπέρβαση, καθώς ο ρυθμός της ταινίας είναι μια χαρά για ένα δίωρο με macho δράση, παράνομους και εκδίκηση.
Ο Χίλκοουτ έχει δεδομένο το «κακό» στον κόσμο, τον υπόκοσμο και τη διαφθορά και σαν πραγματικότητα στον κόσμο μας αλλά και στο σινεμά, παλιό και νέο.
Χωρίς ωστόσο κεντρικό χαρακτήρα αλλά με μια κεντρική υπόθεση που απλά τους δένει, τα πάντα σκορπούν στο φινάλε, χωρίς μια κάθαρση σε όσα βλέπαμε. Καλή η δράση, αλλά λίγο νόημα ρε αδελφέ...

Πρώτη δημοσίευση: 23 Φεβ. 2017, 14:29
Ενημέρωση: 2 Μαρτίου 2017, 07:23
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Triple 9 (Κωδικός 999)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
115
Εταιρία διανομής: 
Release: 
23 Φεβρουαρίου 2017

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
15986
Feelgood
10531
Feelgood
5930
Feelgood
2620
memory, από την Spentzos memory, από την Spentzos