The transporter refueled

The transporter refueled - κριτική ταινίας

Transporter χωρίς τον Τζέισον Στέθαμ, γίνεται; 

Σίγουρα όχι, αλλά οι παραγωγοί του Taken έκριναν πως μπορούσαν να δώσουν νέα συνέχεια στα τρία προγενέστερα ομώνυμα φιλμ, έστω και αν ο Βρετανός σταρ αρνήθηκε την συμμετοχή του.

Το αποτέλεσμα δεν τους δικαιώνει. 

Ο Εντ Σκρέιν, ξέρετε, ο Ντάριο Ναχάρις του Game Of Thrones που ξελογιάζει την Ντανέρις Ταργκέριεν με το ανέμελο μαλί χαίτη και τις σπαθιστικές του ικανότητες, εδώ (χωρίς την χαίτη) σφίγγεται πολύ περισσότερο από το κανονικό για να θυμίσει λίγο αγριάδα αλά Στέθαμ και οριακά προκαλεί γέλιο, ενώ είναι σαν να του έχουν ευνουχίσει το όποιο μειλίχιο-ειρωνικό υφάκι που σίγουρα εδώ θα είχε μεγαλύτερο αποτέλεσμα από αυτό το ύφος ψευτο-εξολοθρευτή. 

Οι σκηνές δράσης που γύρισε Καμίλ Ντελαμάρ (μοντέρ στο Taken 3 και σκηνοθέτης του περυσινού συμπαθούς Brick Mansion) είναι μεν ικανοποιητικές, αλλά ανέμπνευστες και χωρίς λάμψη. Προσχηματικό σενάριο, ερμηνείες από το πανέρι (αυτό θα το προσπερνούσαμε αν τα υπόλοιπα ήταν όπως πρέπει) εξαιρείται φυσικά ο Ρέι Στίβενσον, αλλά συνολικά ψευτο-cool ήρωες σε μια μπιμουβιά χωρίς ουσιαστικό λόγο ύπαρξης. 

Υπόθεση:
Γνωστός στον υπόκοσμο ως ο καλύτερος οδηγός που θα μπορούσες ποτέ να ‘αγοράσεις’, ο χαμηλών τόνων πρώην στρατιώτης και νυν μισθοφόρος Φρανκ «The Transporter» Μάρτιν παραδίδει οποιοδήποτε «πακέτο» για μια συγκεκριμένη τιμή. Κινείται βάσει τριών κανόνων: όχι ονόματα, όχι ερωτήσεις και όχι επαναδιαπραγματεύσεις. Αλλά οι κανόνες του ακυρώνονται όταν η πανέμορφη femme fatale, Άννα, τον παγιδεύει με αποτέλεσμα να καταλήξει συνεργός σε μια φιλόδοξη ληστεία τράπεζας. Χωρίς να το θέλει, ο Φρανκ μπλέκει σε ένα σχέδιο εναντίον του Γιούρι, ενός Ρώσου εμπόρου λευκής σαρκός που εξανάγκασε την Άννα στην πορνεία 15 χρόνια πριν. Αποφασισμένοι να πάρουν εκδίκηση, η Άννα και οι συνεργάτες της παίρνουν όμηρο τον πατέρα του Φρανκ για να βεβαιωθούν ότι ο Transporter θα κάνει ό, τι του πουν. Ο Φρανκ, ο οποίος για δικούς του λόγους αποφεύγει τα πυροβόλα όπλα με κάθε κόστος, χρησιμοποιεί διάφορα αυτοσχέδια όπλα και θανάσιμες street fighting κινήσεις για να αντιμετωπίσει τους μπράβους του Γιούρι, ενώ η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο πολύπλοκη όταν η σχέση του με την Άννα εξελιχθεί σε κάτι περισσότερο.

 

Πρώτη δημοσίευση: 3 Σεπτεμβρίου 2015, 12:44
Ενημέρωση: 10 Σεπτεμβρίου 2015, 10:40
Συντάκτης: 
Τίτλος:
The transporter refueled (The transporter refueled)
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
86
Εταιρία διανομής: 
Release: 
3 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

imaginary, από την Spentzos imaginary, από την Spentzos