O Τζαντ Άπατοου, ο ανανεωτής της σύγχρονης mainstream αμερικανικής κωμωδίας, ποντάρει τα ρέστα του αναδεικνύοντας ως πρωταγωνίστρια της νέας του ταινίας την Έιμι Σούμερ, μια ραγδαία ανερχόμενη τηλεοπτική stand-up κωμικό (τσεκάρετε το “Inside Amy Schumer”). Μάλιστα, η εμπιστοσύνη που της δείχνει είναι τέτοια, ώστε για πρώτη φορά στην καριέρα του σκηνοθετεί μια ταινία το σενάριο της οποίας δεν υπογράφει ο ίδιος, καθότι το εν λόγω credit αποδίδεται αποκλειστικά στη Σούμερ.

Και το τελικό αποτέλεσμα ως ένα σημείο τον δικαιώνει, με την 34χρονη νεοϋορκέζα κωμικό να επιδεικνύει αξιοσημείωτη αυτοπεποίθηση στον πρώτο, ουσιαστικά, κινηματογραφικό ρόλο της καριέρας της, ενσαρκώνοντας με μπρίο, γνήσιο ενθουσιασμό και έντονη αίσθηση του κωμικού timing μια απελευθερωμένη γυναίκα που προτιμά ξεκάθαρα τα one-night stands και τις εφήμερες σχέσεις από τις -απωθητικές για εκείνη- συμβάσεις του έγγαμου βίου. Μάλιστα, στο πρώτο μισό της ταινίας η Σούμερ καταφέρνει να ανατρέψει τα στερεότυπα μεταξύ αρσενικού και θηλυκού, με την ηρωίδα της να έχει ξεκάθαρα το πάνω χέρι στο φλερτάρισμα ανάμεσα σε εκείνη και τον Άαρον, τον διακεκριμένο αθλίατρο που υποδύεται ο (σταθερά καλός) Μπιλ Χέιντερ.

Ιδιαίτερα επιτυχημένες, εξάλλου, κρίνονται οι παρουσίες του superstar του NBA ΛεΜπρόν Τζέιμς στο ρόλο του... φραγκοφονιά και ορκισμένου fan του “Downton Abbey”(!) κολλητού του Άαρον και της -αγνώριστης εδώ- Τίλντα Σουίντον στο ρόλο της αυταρχικής Αγγλίδας διευθύντριας του αντρικού περιοδικού ποικίλης ύλης όπου εργάζεται ως συντάκτρια η Έιμι, με τον πρώτο να επιδεικνύει σε αρκετές περιπτώσεις την κωμική του φλέβα και τη δεύτερη να εντυπωσιάζει για πολλοστή φορά με τον απαράμιλλο χαμαιλεοντισμό της.

Σταδιακά, ωστόσο, το χιούμορ της ταινίας αρχίζει να γίνεται ολοένα και πιο προβλέψιμο, τα κλισέ των ρομαντικών κομεντί αρχίζουν να κυριαρχούν στην πλοκή και ο... εκτροχιασμός που υπόσχεται ο πρωτότυπος τίτλος της ταινίας παραμένει, τελικά, ευσεβής πόθος, καθώς το σενάριο αποδεικνύεται συντηρητικότερο του προσδοκούμενου.

Το μόνο σίγουρο, πάντως, είναι πως η Έιμι Σούμερ θα εξακολουθεί να μας απασχολεί για αρκετό καιρό, κάτι που αποδεικνύεται και από την πρόσφατη -προκλητική από πολλές απόψεις- φωτογράφισή της ως ...sexy Princess Leia για το τεύχος Αυγούστου του περιοδικού GQ!

Υπόθεση:
Mια δημοσιογράφος, που πίστεψε από μικρό παιδί την φιλοσοφία του διαζευγμένου πατέρα της για την μονογαμία (ότι δεν υφίσταται κάτι τέτοιο και να μην την επιδιώκει) και έτσι ζει τη ζωή της χωρίς δεσμεύσεις, πηγαίνοντας από τη μία περιστασιακή σχέση στην άλλη. Έτσι, όμως, η ηρωίδα μας έχει πιάσει συναισθηματικά κι επαγγελματικά πάτο, μη έχοντας κανέναν και τίποτα ουσιαστικό στη ζωή της. Μετά από μια συνέντευξη με έναν επιτυχημένο, γοητευτικό αθλίατρο, η ζωή της αλλάζει εντελώς και βρίσκεται μπλεγμένη σε ξεκαρδιστικές περιπέτειες, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αποφύγει το προφανές: την ενηλικίωση και τη συναισθηματική δέσμευση μιας σοβαρής, κατά τη γνώμη της, βαρετής, «συμβατικής» σχέσης

 

Πρώτη δημοσίευση: 23 Ιουλίου 2015, 13:59
Ενημέρωση: 30 Ιουλίου 2015, 13:38
Τίτλος:
Trainwreck (Κατακούτελα)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
125
Εταιρία διανομής: 
Release: 
23 Ιουλίου 2015

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos