Θέλεις ή δεν θέλεις;

Θέλεις ή δεν θέλεις; - κριτική ταινίας

Παλιομοδίτικη κωμωδία με προκλητικό βασικό θέμα και χαριτωμένη εκτέλεση, τόσο από τον σκηνοθέτη, όσο και από το πρωταγωνιστικό ζευγάρι που πάντως δεν διαθέτει και καμία σοβαρή χημεία μεταξύ του.

Ίσως παραείναι χαριτωμένο και ανάλαφρο, αλλά δεν ενοχλεί, σε κάποια σημεία είναι αρκετά κλισέ, κάποιες άλλες σκηνές είναι έξυπνες, η βασική ιδέα είναι πιασάρικη αλλά δεν εξελίσσεται και το τελικό αποτέλεσμα προορίζεται αποκλειστικά για θερινό σινεμά και θεατές χωρίς υψηλές απαιτήσεις, άλλωστε ξεχνιέται στο πρώτο κρασί που θα πιείς αμέσως μετά.

Α, να μην ξεχάσω φυσικά να αναφέρων την 49χρονη (!) Σοφί Μαρσό που παραμένει σε εξαιρετική κατάσταση. Και παίζει και τον ρόλο της σεξομανούς. Ωραίο κάστινγκ.

Υπόθεση:
Ο Λαμπέρ (Πατρίκ Μπρουέλ) είναι εθισμένος - στο σεξ. Λόγω του εθισμού αυτού, έχασε κάποτε τη δουλειά του ως πιλότος, αλλά τώρα είναι δέκα μήνες «καθαρός» και προσπαθεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημά του με τη βοήθεια μιας ομάδας υποστήριξης και την νέα του δουλειά ως σύμβουλος γάμου. H Ζουντίτ (Σοφί Μαρσό), από την άλλη, δεν έχει τέτοιους ενδοιασμούς: είναι επίσης εθισμένη στο σεξ και λατρεύει να ρίχνει άντρες στο κρεβάτι, ειδικά αυτούς με τους οποίους συνεργάζεται επαγγελματικά, χωρίς να σκέφτεται ότι ίσως θα μπορούσε να συνάψει μια διαφορετικού είδους σχέση με κανέναν από αυτούς. Όταν η Ζουντίτ κάνει αίτηση για μια θέση εργασίας στο γραφείο του Λαμπέρ, η έλξη μεταξύ τους θα είναι άμεση και αμοιβαία. Όσο όμως εκείνη προσπαθεί να τον γοητεύσει, τόσο εκείνος προσπαθεί να «κρατηθεί» και να χτίσει μια υγιή σχέση μαζί της, η οποία θα δεν θα βασίζεται μόνο στο σεξ. Κάθε μέρα, όμως, ο στόχος του γίνεται ολοένα και πιο δύσκολος αφού πασχίζει να αμύνεται ενάντια στις συνεχείς ερωτικές της επιθέσεις… 

Πρώτη δημοσίευση: 29 Μαΐου 2015, 01:27
Ενημέρωση: 4 Ιουνίου 2015, 10:13
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Θέλεις ή δεν θέλεις; (Tu vais ou tu vais pas?)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
88
Εταιρία διανομής: 
Release: 
28 Μαϊου 2015

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos