Θεέ μου, τι σου κάναμε;

H Mαρί και ο Κλοντ Βερνέιγ είναι ένα παραδοσιακό ζευγάρι της μεσοαστικής Γαλλικής κοινωνίας, που έχουν τέσσερις κόρες. Οι τρεις από αυτές, έχουν παντρευτεί ξένους γαμπρούς. Όταν η τέταρτη, τους ανακοινώνει ότι θα παντρευτεί τον Σάρλ, παραλείπει ότι είναι από την Αφρική...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ταινία «Θεέ μου τι Σου Κάναμε;» αποτελεί την πιο επιτυχημένη ταινία της χρονιάς, στη Γαλλία, και κατάφερε, μέχρι σήμερα, να συγκεντρώσει περισσότερα από 8 εκατομμύρια εισιτήρια στις γαλλικές αίθουσες. Ωστόσο το πιο σημαντικό και σπουδαίο επίτευγμά της – εκείνο που την καθιστά ταινία φαινόμενο για το γαλλικό box office – είναι ότι έχει καταφέρει να αυξήσει, από εβδομάδα σε εβδομάδα, τον αριθμό των θεατών που σπεύδουν στα σινεμά για να παρακολουθήσουν την ταινία-έκπληξη.

Οι ανεπανάληπτες οικογενειακές καταστάσεις και οι ευαίσθητες κωμικές του ατάκες που ακροβατούν ανάμεσα στο politically incorrect και το εξωφρενικά ακομπλεξάριστα χιούμορ, τόλμησαν να επαναφέρουν την κουβέντα, γύρω από τη μοναδική κινηματογραφική κουλτούρα του πολυπολιτισμικού περιβάλλοντος της σύγχρονης Ευρώπης, σε μια εποχή που το πολιτικό κλίμα δείχνει ανησυχητικά τεταμένο και εύθραυστο.

MOVE IT

Aνάλαφρη κωμωδία που σατιρίζει τα λαογραφικά και κοινωνικοθρησκευτικά στερεότυπα, χρησιμοποιώντας τα απόλυτα στερεότυπα και κλισέ στο σενάριό της.

Χαριτωμένη, αλλά εντελώς προβλέψιμη, με χιούμορ περασμένων δεκαετίών, σαν τα χιλιοειπωμένα ανέκδοτα που έχεις ακούσει για τους μαύρους, τους Κινέζους, τους Εβραίους.

Σκας αντανακλαστικό χαμόγελο, αλλά μάλλον από ευγένεια προς τον συνομιλητή...

Πρώτη δημοσίευση: 5 Ιουνίου 2014, 10:38
Ενημέρωση: 12 Ιουνίου 2014, 04:16
Τίτλος:
Θεέ μου, τι σου κάναμε; (Qu'est-ce qu'on a fait au Bon Dieu?)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
97
Εταιρία διανομής: 
Release: 
5 Ιουνίου 2014

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos