Θα μείνει μεταξύ μας

Θα μείνει μεταξύ μας

Παράξενη περίπτωση ο σκηνοθέτης Ζαν-Φρανσουά Ρισέ, ο οποίος μετά τα -εντελώς παραίτερα με το συγκεκριμένο που αναφερόμαστε- "Μesrine: Public Enemy Part 1 & 2" & "Assault on Precinct 13", εδώ καταπιάνεται με μια ιστορία που θέλει να πει πράγματα για την φιλία, τον έρωτα, την σεξουαλική αφύπνιση, αλλά αποτυγχάνει. 

Προσπαθώντας να μην προκαλέσει χωρίς λόγο, δεν υπερβάλει, αλλά και δεν εκπλήσσει. Παρά το "μοντέρνο" αμπαλάζ του, το "Θα μείνει μεταξύ μας" είναι σχεδόν εξοργιστικά παλιομοδίτικο στην προσέγγιση των καταστάσεων από τους πρωταγωνιστές του, οι οποίοι τουλάχιστον είναι χαρισματικοί και αγαπητοί και στο ελληνικό κοινό. 

Δυστυχώς όμως, ενώ προσπαθεί να το παίξει politically correct, δεν είναι (σοβαρά τώρα; με την κόρη του 45χρονου κολλητού σου;), ενώ τις αντανακλαστικές φαρσικές ατάκες δυσκολεύομαι να τις βαφτίσω χιούμορ.

Υπόθεση:
Ο Αντουάν και ο Λοράν, δύο φίλοι για χρόνια αποφασίζουν να περάσουν τις διακοπές τους στην Κορσική με τις κόρες τους Λούνα και Μαίρη αντίστοιχα. Ένα βράδυ στην παραλία η Λούνα θ’ αποπλανήσει το Λοράν. Μια στιγμή αδυναμίας για εκείνον, θα γίνει σφοδρός έρωτας για τη 17χρονη Λούνα. Ο Αντουάν καταλαβαίνει ότι κάτι συμβαίνει στη μονάκριβη κόρη του κι επιδιώκει με κάθε τρόπο να μάθει ποιος την πλήγωσε. Για πόσο καιρό μπορεί να μείνει μυστικό;

Πρόκειται για ριμέικ της κλασικής ταινίας του Κλοντ Μπερί "Un moment d'égarement" του 1977. Την παραγωγλη έχει αναλάβει ο ίδιος ο γιος του Μπερί Τόμας Λάνγκμαν. Οι αρχικοί πρωταγωνιστές Ζαν-Πιέρ Μαρέιλ και Βικτόρ Λανού αντικαταστάθηκαν από τους Βενσάν Κασέλ και Φρανσουά Κλιζέ αντίστοιχα. 

 

Δημοσίευση: 23 Ιουλίου 2015, 13:26
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Θα μείνει μεταξύ μας (Un moment d'égarement)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
105
Εταιρία διανομής: 
Release: 
23 Ιουλίου 2015
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The old guard

The old guard

Η Σαρλίζ Θερόν υποδύεται την Ανδρομάχη από τη Σκυθία, μια αθάνατη πολεμίστρια η οποία ηγείται μιας...
8 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer/Filmtr.
5612
Odeon
3657
Feelgood
1724