ΥπόθεσηΗ ιστορία της ταινίας διαδραματίζεται  ένα χειμώνα σε ένα απομονωμένο νησί όπου κάνει την εμφάνιση του ένα μοναχικό πλάσμα με δερμάτινο μπουφάν και μάτια που λαμπυρίζουν στο σκοτάδι. Όποιος έρχεται σε επαφή μαζί του χάνει τα λογικά του. Οι κάτοικοι ζητούν την βοήθεια μιας παράξενης κοπέλας που μοιάζει να είναι η μόνη που μπορεί να τα βάλει μαζί του. Προκειμένου να δυναμώσει την πίστη της, εκείνη οδηγείται σε πράξεις όλο και πιο ακραίες που μοιάζουν να κρύβουν μια μυστική σχέση μαζί του.

«Το Σύμπτωμα είναι μια ταινία για όλα όσα νομίζουμε ότι είναι ο διάβολος», λέει ο Άγγελος Φραντζής, «…μια ποιητική έρευνα πάνω στην σκοτεινή και ανοίκεια πλευρά της ύπαρξης. Ένα φιλμ φανταστικού κινηματογράφου, με καρδιά μελοδράματος, που βυθίζεται στον υποσυνείδητο κόσμο μιας γυναίκας για να αγγίξει το σύμπτωμα της άγριας σύγκρουσης ανάμεσα στην ενόρμηση και την ηθική.»

Αυτήν την γυναίκα υποδύεται η Κάτια Γκουλιώνη που δίνει στην ταινία μια ξεχωριστή ερμηνεία. Η ίδια λέει για τον ρόλο της: «είναι μια ηρωίδα που πολεμάει κατ’ αρχήν με τον εαυτό της.  Με έναν εσωτερικό δαίμονα. Μια γυναίκα που όσο προσπαθεί να ενδυναμώσει την πίστη της στην νίκη του τέρατος, τόσο μοιάζει να το πλησιάζει.»

Το  χειμωνιάτικο τοπίο  της Αμοργού και της Τήνου αποτέλεσαν το ιδανικό σκηνικό της ταινίας με το μεγαλύτερο μέρος των γυρισμάτων, που διήρκησαν 7 εβδομάδες, να πραγματοποιείται εκεί. Τον Ιούλιο του 2014 το Σύμπτωμα, συμμετείχε ως work in progress στο Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι και τον Νοέμβριο του 2014 στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Είναι η 4η μεγάλου μήκους ταινία (Polaroid, Το όνειρο του σκύλου, Μέσα στο δάσος) του Άγγελου Φραντζή, ο οποίος αυτή την περίοδο ετοιμάζει τη νέα του ταινία με τίτλο Virus. Πρόκειται για μία διεθνή συμπαραγωγή (Γαλλία, Ελλάδα, Λετονία), τα γυρίσματα της οποίας θα ξεκινήσουν το χειμώνα του 2016 στην Λετονία και την Ρωσία με πρωταγωνιστές την Κάτια Γκουλιώνη, τον Ανδρέα Κωνσταντίνου και ξένους ηθοποιούς. 

 

Πρώτη δημοσίευση: 19 Νοε. 2015, 13:17
Ενημέρωση: 26 Νοε. 2015, 10:58
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τίτλος:
Σύμπτωμα (Σύμπτωμα)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
87
Εταιρία διανομής: 
Release: 
19 Νοεμβρίου 2015

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ