Σύνοψη: Τρεις ημέρες μετά την τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία της Charlie Hebdo και σαράντα ημέρες μετά το θάνατο του πατέρα του, ο Λάρι σχεδιάζει να περάσει ένα Σαββατόβραδο με την οικογένεια του, για να τιμήσουν τον εκλιπόντα. Βρίσκει τον εαυτό του όμως αντιμέτωπο με τους φόβους του και το παρελθόν του, αναγκασμένος να αμφισβητήσει τη θέση του στην οικογένεια.

Άποψη: Ας πούμε μια "Οικογενιακή Γιορτή" με έντονη βαλκανική χροιά. Με μια ημι-ντοκιμαντερίστικη ματιά, οξυδέρκεια και διεισδυτικότητα στην κινηματογράφησή της, αλλά και υπερφιλόδοξη να παραμείνει συναρπαστική και στις 3 ώρες της διάρκειάς της, επίτευγμα το οποίο δεν καταορθώνει. 

Παρά το γεγονός πως είναι σε κάποιες στιγμές υπέρ του δέοντος φλύαρος, δεν μπορείς πάντως να καταλογίσεις στον Πουίου ότι είναι ουτοπικός. Οι αμπελοφιλοσοφίες που εκστομίζουν αλλά και τα μίνι-δράμα στα οποία αυτοτοποθετούνται οι πρωταγωνιστές του, περιέχουν αποστάγματα από την καθημερινή ζωή και με αρκετά από αυτά ενδεχομένως να ταυτιστείτε. 

Όμως αυτό το γοητευτικό μωσαϊκό προσωπικοτήτων είναι κάπως υπεράριθμο σε σχέση με τον χώρο στον οποίο διαδραματίζεται το φιλμ, επομένως ο αναπόφευκτος ερηνευτικός αυτοσχεδιασμός καπου κουράζει, ενώ το λεπτό χιούμορ από την άλλη, επιβραβεύει το σενάριο, επίσης από τον Πουίου.

Δημοσίευση: 10 Νοε. 2016, 14:34
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Sieranevada (Sieranevada)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
173
Εταιρία διανομής: 
Release: 
10 Νοεμβρίου 2016
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The devil and the father Amorth

The devil and the father Amorth

Σύνοψη: Ο σκηνοθέτης του εμβληματικού “The exorcist”, 45 χρόνια μετά την πρώτη προβολή του,...
4 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
2200
Feelgood
1680