Σύνοψη: Μία σαραντάρα, η Maya Vargas, δουλεύει πολλά χρόνια ως υπεύθυνη σε ένα πολυκατάστημα. Παρά τις ευφυείς ιδέες της που βοηθούν το μαγαζί, δεν έχει καταφέρει να πάρει προαγωγή. Όταν δει πως ένας άντρας, που δεν έχει τα δικά της προσόντα, παίρνει την θέση του διευθυντή, τότε παραιτείται και με ψεύτικο βιογραφικό, διότι ναι μεν έχει εμπειρία, αλλά δεν έχει κανένα πτυχίο, παίρνει την θέση της συμβούλου σε μία πολύ μεγάλη εταιρεία. Εκεί θα πρέπει  να επιβεβαιώσει πόσο καλή είναι, προτείνοντας ένα νέο εντελώς βιολογικό προϊόν.

Άποψη: Η Jennifer Lopez δεν έχει αποδείξει μέχρι τώρα ότι το χει ιδιαίτερα με την υποκριτική, χωρίς βέβαια να είναι κακή ηθοποιός και έπειτα από τρία χρόνια που έχει να πρωταγωνιστήσει σε ταινία, της δίνεται δεύτερη ευκαιρία, όπως δηλαδή και στην ηρωίδα της. Μία γυναίκα πολύ έξυπνη, που τα έχει καταφέρει στον τομέα της, αλλά ελλείψει πτυχίων δεν ανεβαίνει στην ιεραρχία. Στην νέα της δουλειά που καλείται να λανσάρει μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ένα νέο βιολογικό προϊόν θα αρχίσει να μπλέκεται σε κωμικές καταστάσεις, που θα σε κάνουν να γελάσεις μόνο αν δεν έχεις ξαναδεί αμερικανική κωμωδία, γιατί αλλιώς θα δεις ότι είναι ένα ξαναζεσταμένο φαγητό, και μάλιστα άνοστο. Σε ένα αρκετά κακογραμμένο σενάριο των Justin Zackham και Elaine Goldsmith-Thomas και σε σκηνοθεσία του έμπειρου σε κωμωδίες, άλλοτε ευφυείς, άλλοτε (οι περισσότερες) αφελείς, Peter Segal, η υπόθεση ξετυλίγεται πάνω σε κοινοτοπίες, στερεότυπα, και μελό εκπλήξεις. Υπάρχουν υποϊστορίες που αφήνονται στο έλεος του Θεού, άλλες που μπαίνουν σφήνα και έρχονται από το πουθενά και όλα αυτά πάνω σε μία υπόθεση που υποτίθεται θέλει να αναδείξει το πρόβλημα μίας μεσήλικης γυναίκας, που πλέον την θεωρούν άχρηστη και ότι δεν θα μπορέσει να βρει δουλειά, αγνοώντας τον αντικειμενικό παράγοντα της απουσίας οποιουδήποτε πτυχίου, που προφανώς θα αποθαρρύνει μία εταιρεία να την προσλάβει σε υψηλή θέση, ασχέτως αν είναι δίκαιο ή άδικο.

Φυσικά, δεν λείπει ο απαραίτητος εμφατικός μονόλογος προς το τέλος, που αποκαλύπτονται με σθένος όλα, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες, όπως σε κάθε αντίστοιχης θεματικής κομεντί που σέβεται τον εαυτό της. Η Jennifer Lopez δεν είναι κακή, αλλά ούτε δίνει το κάτι παραπάνω που θα έδινε μία πεπειραμένη κωμικός. Ο δυναμισμός της Melissa McCarthy ή το έξυπνο χιούμορ της Tina Fey, ή ακόμα και η σαρωτική, αν και μικρότερη ηλικιακά, Amy Schumer θα μπορούσαν, όχι να απογειώσουν μία ούτως ή άλλως προβλέψιμη κομεντί, αλλά τουλάχιστον να δώσουν την απαιτούμενη σπιρτάδα, και την δική τους πηγαία διάθεση για χαβαλέ.

Πρώτη δημοσίευση: 3 Ιαν. 2019, 07:25
Ενημέρωση: 10 Ιαν. 2019, 12:59
Τίτλος:
Second act (Μια δεύτερη ευκαιρία)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
103
Εταιρία διανομής: 
Release: 
3 Ιανουαρίου 2019

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos