Από τις... απολαυστικότερες περιπέτειες καταστροφής όλων των εποχών, το “San Andreas” έρχεται να μας υπενθυμίσει με τον πλέον εντυπωσιακό (βλέπε: τρισδιάστατο) τρόπο το πόσο ανίσχυροι είμαστε μπροστά στα καταστροφικά τερτίπια της φύσης, ικανοποιώντας, παράλληλα, την... περιέργειά μας ως προς το πως θα έμοιαζε ένας σεισμός των 9 και βάλε ρίχτερ!

Επί δύο ολόκληρες ώρες, και με ελάχιστα διαλείμματα για μια υποτυπώδη ανάπτυξη πλοκής, παρακολουθούμε από την ασφάλεια του καθίσματός μας την άκρως θεαματική –σχεδόν- ολοκληρωτική καταστροφή του Λος Άντζελες και του Σαν Φρανσίσκο, τα οποία πλήττονται από απανωτούς σεισμούς ένεκα της ενεργοποίησης του περίφημου ρήγματος του Αγίου Ανδρέα. Ουρανοξύστες καταρρέουν σαν πύργοι από τραπουλόχαρτα (τι κλισέ!), η άσφαλτος θρυμματίζεται κάτω από τα πόδια του αλαφιασμένου πλήθους που προσπαθεί μάταια να βρει μια γωνιά να καλυφτεί από την τσιμεντένια βροχόπτωση και φράγματα συντρίβονται μέσα σε μερικές στιγμές κάνοντας τον ουρανό να μοιάζει ως το μοναδικό ασφαλές μέρος. Εκεί, δηλαδή, όπου βρίσκεται ο Ρέι, επαγγελματίας διασώστης, ο οποίος παρέα με την εν διαστάσει σύζυγό του Έμα, αναζητούν με το ελικόπτερό του την κόρη τους Μπλέικ, που, στο μεταξύ έχει πιάσει φιλίες με δυο θαρραλέα αδέρφια από τη Γηραιά Αλβιόνα.

Φυσικά, για λόγους σασπένς, οι ήρωές μας όχι μόνο θα έρθουν αντιμέτωποι με τον μεγαλύτερο καταγεγραμμένο σεισμό στην ιστορία (9,6 ρίχτερ παρακαλώ!!), αλλά δεν θα εγκαταλείψουν την προσπάθεια να ξαναγίνουν οικογενεια ακόμη κι όταν ακολουθήσει ένα σαρωτικό τσουνάμι που, μεταξύ άλλων, θα συνθλίψει την περίφημη γέφυρα του Σαν Φρανσίσκο. Εκεί ακριβώς όπου θα έχει την ατυχία να βρίσκεται ο υποψήφιος πατριός της Μπλέικ, χαρίζοντάς μας μια από τις ελάχιστες χιουμοριστικές στιγμές της ταινίας.

Μια ομολογουμένως χορταστική περιπέτεια καταστροφής, η οποία προσφέρει όσα ακριβώς υπόσχεται και ακόμη περισσότερα (ότι και να πούμε για το... μακροβούτι της Νταντάριο είναι λίγο), αφήνοντας, πάντως, με την όρεξη εκείνους που ενδεχομένως θα ζητήσουν (και) μια πιο λεπτομερή ανάπτυξη χαρακτήρων.

Υπόθεση:
Μετά την ενεργοποίηση του διαβόητου ρήγματος του Σαν Ανδρέας και τον τρομερό σεισμό 9 ρίχτερ που προκάλεσε, ένας πιλότος διασωστικού ελικοπτέρου (Ντουέιν Τζόνσον) με την εν διαστάσει σύζυγό του (Κάρλα Γκουτζίνο) θα μεταβούν από το Λος Άντζελες στο Σαν Φρανσίσκο για να σώσουν την μοναχοκόρη τους. Το επικίνδυνο ταξίδι είναι μόνο η αρχή: πάνω που πιστεύουν ότι τα χειρότερα πέρασαν, νέα εμπόδια και αντιξοότητες θα εμφανιστούν στον δρόμο τους. 

 

Πρώτη δημοσίευση: 4 Ιουνίου 2015, 20:54
Ενημέρωση: 12 Ιουνίου 2015, 03:14
Τίτλος:
San Andreas (San Andreas: Επικίνδυνο ρήγμα)
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
114
Εταιρία διανομής: 
Release: 
4 Ιουνίου 2015

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos