Σύνοψη: Για τον 43χρονο Γκιγιόμ Κανέ, η ζωή δεν μπορεί να γίνει καλύτερη. Έχει ό,τι θα μπορούσε ποτέ να θελήσει κάποιος: είναι διάσημος, έχει σημαντική περιουσία, μια δουλειά που αγαπά και κυρίως μια ευτυχισμένη οικογένεια. Όλα όμως ανατρέπονται στη ζωή του όταν, στα γυρίσματα της νέας του ταινίας, η όμορφη νεαρή συμπρωταγωνίστριά του, τον ενημερώνει ότι δεν έχει πια “πέραση” στους νέους και κυρίως στα νεαρά κορίτσια. Η ήσυχη προσωπική ζωή του με τη Μαριόν Κοτιγιάρ, ο γιος τους, τα άλογα που εκτρέφει και το σπίτι τους στην εξοχή, τον κάνουν το αντίθετο του “κουλ” και “σέξι” τύπου.

Ο Γκιγιόμ συνειδητοποιεί ότι θα πρέπει να πάρει δραστικά μέτρα για να αλλάξει αυτήν την εικόνα και μάλιστα γρήγορα. Οι επιλογές του, όμως, για αυτήν την αλλαγή θα συναντήσουν την αποδοκιμασία και την αποστροφή των αγαπημένων του ανθρώπων και η καινούργια του εικόνα θα τον πάει πολύ πιο μακριά απ’ ό,τι θα μπορούσε να φανταστεί κανείς.

Συνέντευξη με τον Γκιγιόμ Κανέ

Πώς σας ήρθε η ιδέα για την ταινία;

Πριν μερικά χρόνια, μου ήρθε η ιδέα για ένα πρότζεκτ που θα μιλούσε για το πώς το κοινό βλέπει τους διάσημους ανθρώπους – κάτι σαν mockumentary για έναν διάσημο, η πραγματική ζωή του οποίου απέχει μακράν από αυτό που φαντάζονται οι θαυμαστές του. Είχα ήδη γράψει μερικές σκηνές για την ταινία όταν βγήκε το «I’m Still Here», η ταινία του Κέισι Άφλεκ με πρωταγωνιστή τον Γιοακίν Φίνιξ, που είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα, οπότε τα παράτησα. Δύο χρόνια πριν, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης, μία δημοσιογράφος άρχισε να μου κάνει περίεργες ερωτήσεις και επέμενε ότι τις βάσιζε στην εικόνα που προβάλλω προς τα έξω. Έτσι, επέστρεψε η επιθυμία μου να «παίξω» λίγο με την εικόνα μου. Αποφάσισα να κάνω μια ταινία που θα παίζω τον εαυτό μου, αλλά θα με δείχνω διαφορετικό από αυτό που είμαι πραγματικά έτσι ώστε να κάνω τον κόσμο να πιστέψει αυτό που θα δει στην ταινία.

Το «Μεγάλωσε αν Τολμάς» όμως δεν είναι σαν το πρότζεκτ που περιγράφετε...

Ήθελα να είναι μία κωμωδία με βάθος, μια ταινία που αποτυπώνει την κυρίαρχη προκατάληψη απέναντι στην ηλικία. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί, ιδιαίτερα στις ΗΠΑ, γυναίκες πάνω από 60 ή 70 χρονών δεν έχουν ούτε μία ρυτίδα, ή άνδρες κάνουν botox και solarium γιατί δεν μπορούν να βλέπουν τον εαυτό τους να γερνάει. Έτσι, θέλησα να κάνω μια ταινία για έναν άνδρα που περνάει τα 40 και πιστεύει ότι δεν είναι πια κουλ.

Στην ταινία δε χαρίζεστε και πολύ στον εαυτό σας, ούτε στη Μαριόν Κοτιγιάρ.

Η εικόνα που έχει ο κόσμος για τη Μαριόν και για μένα δεν αντιστοιχεί στη πραγματικότητα. Όλοι νομίζουν ότι είναι μια γλυκιά, ευγενική γυναίκα –που όντως είναι- αλλά δεν ξέρουν ότι ζει τη ζωή στο έπακρο, ξέρει να επιβάλλεται όταν το θέλει και μιλάει πολύ. Δε θα μπορέσω ποτέ να την ευχαριστήσω που ήταν έτοιμη να γελάσει τόσο πολύ εις βάρος της, γιατί αυτό το πρότζεκτ δε θα υπήρχε χωρίς εκείνη. Προσωπικά, δε με απασχολεί ιδιαίτερα το πώς με βλέπουν οι άλλοι, το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να προστατεύσω την ιδιωτική μου ζωή. Το ότι είσαι διάσημος δε σημαίνει ότι οφείλεις να μοιράζεσαι τα πάντα. Ήθελα να παίξω λίγο με τη δημόσια εικόνα μας - αφού άλλοι ασχολούνται με εμάς, γιατί να μην το κάνουμε κι εμείς;

Πώς  βρίσκεις συμπρωταγωνιστές για μια ταινία που είναι εν μέρει αυτοβιογραφική;

Οι προφανείς επιλογές ήταν όλοι εκείνοι που με γνωρίζουν καλύτερα, επαγγελματικά και προσωπικά. Ο ατζέντης μου, η Μαριόν, οι φίλοι μου... Ακόμη και ο πρώην βοηθός μου, με τον οποίο δουλεύαμε μαζί για οκτώ χρόνια. Μόνο ο γιος μου στην ταινία δεν είναι ο πραγματικός γιος μου. Προφανώς δεν ήθελα να τον εμπλέξω σε ένα τέτοιο πρότζεκτ.

Το «Μεγάλωσε αν Τολμάς» είναι μια πολύ θαρραλέα ταινία. Προσπάθησε κανείς να σας μεταπείσει από το να την κάνετε;

Φυσικά, αλλά υπήρξαν και αρκετοί που ήταν ιδιαίτερα ενθουσιώδεις. Για περίπου έναν χρόνο, είχα κι εγώ τις αμφιβολίες μου, είχα χάσει κάθε διάθεση να σκηνοθετήσω. Σταμάτησα τη δουλειά, άρχισα και πάλι να ασχολούμαι με την ιππασία και πέρασα υπέροχα. Εκείνη η χρονιά με βοήθησε να καταλάβω ότι αν δεν έκανα ξανά ταινία, θα ήμουν δυστυχής γιατί η δουλειά μου με γεμίζει. Και μετά σκέφτηκα ότι έχω κάνει πάνω από 45 ταινίες ως ηθοποιός και 4 ως σκηνοθέτης, όλες πολύ διαφορετικές μεταξύ τους – αν ήταν να κάνω μια νέα ταινία, τότε ας την έκανα με την μεγαλύτερη δυνατή ελευθερία και το μεγαλύτερο ρίσκο. Και αυτό έκανα, ανακαλύπτοντας στην πορεία μια ευχαρίστηση που είχα χάσει.

Πρώτη δημοσίευση: 31 Aug 2017, 18:38
Ενημέρωση: 7 Σεπτεμβρίου 2017, 01:54
Τίτλος:
Rock n’ Roll (Μεγαλωσε αν τολμας)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
123
Εταιρία διανομής: 
Release: 
31 Αυγούστου 2017

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos