Είναι η τέταρτη συνεργασία του Χιου Γκραντ με τον σκηνοθέτη και σεναριογράφο Μαρκ Λόρενς, μετά τα συμπαθητικά "Two Weeks Notice" και "Music and Lyrics" και το τραγικό "Did You Hear About the Morgans? " πριν πέντε χρόνια.

Ο Μαρκ Λόρενς εκμεταλλεύτηκε την επιτυχία του "Miss με το ζόρι" με την Σάντρα Μπούλοκ, το οποίο έγραψε, και αφού οι ταινίες του φέρνουν πίσω λεφτά, τότε θα συνεχίζει να τις κάνει. Η νέα του ταινία, "Καθηγητής με το Ζόρι", (φοβερά εμπνευσμένος τίτλος) θέλει να είναι ακόμα μια ανάλαφρη κομεντί, με έστω κάποιο μήνυμα των αληθινών αξιών της ζωής, αλλά το μοναδικό μήνυμα είναι λογικά αυτό που θα χαζεύεις στην οθόνη του κινητού σου. Εκεί, σίγουρα θα βρεις πιο ενδιαφέροντα πράγματα…

Διαβάστε πρώτα το στόρι για να μπείτε στο κλίμα. «Ο σεναριογράφος Κιθ Μάικλς (Χιου Γκραντ ) κερδίζει Οσκαρ σεναρίου. Αυτό ήταν δεκαπέντε χρόνια πριν: τώρα είναι χωρισμένος, πλησιάζει τα πενήντα, δεν έχει γράψει τίποτα καλό εδώ και χρόνια κι έχει χρεοκοπήσει. Ευτυχώς ο ατζέντης του, του βρήκε κάτι- δυστυχώς, είναι μακριά από το Χόλιγουντ. Ένα πανεπιστήμιο στη Νέα Υόρκη ψάχνει καθηγητές σεναρίου. Όλα θα αλλάξουν στη ζωή του όταν γνωρίζει τη Χόλι (Μαρίσα Τομέι ), μία χωρισμένη μητέρα που κάνει δύο δουλειές για να πάρει το πτυχίο της».

Να πούμε την αλήθεια. Πάντα μας άρεσε ο Χιου Γκραντ, και το στιλ του. Δεν μοιάζει με κανέναν. Ακόμα και στις (πολλές) κακές ταινίες που παίζει. Πάντα σκέφτεσαι «βαριέται πραγματικά, ή απλά έτσι παίζει;». Ήδη στα 54 του, πρέπει να αποφασίσει αν θα παίζει ξανά και ξανά τον ίδιο ρόλο, χωρίς καμία αξιομνημόνευτη ερμηνεία, απλά βάζοντας την γοητεία του στον αυτόματο πιλότο. Όλα αυτά λειτουργούν, αν η ταινία αξίζει. Το "Rewrite" είναι βαρετό, προβλέψιμο όσο δεν πάει και δεν έχει ούτε τα «καλά» μιας κομεντί. Δεύτερους ρόλους δηλαδή ή έστω κάποιες αστείες στιγμές. Η Τομέϊ χαραμίζεται, ο Σίμονς σχεδόν γελιοποιείται με όσα -τον βάζουν- να λέει.

Ο υπαίτιος αυτής της αποτυχίας, Μαρκ Λόρενς, έφτιαξε μια ταινία με κεντρικό θέμα το σενάριο. Είτε στο Χόλιγουντ από επαγγελματίες, είτε από άγνωστα ταλέντα. Θέλει… θράσος να το κάνει ένας ατάλαντος!

Υπόθεση:
Μια φορά κι έναν καιρό, ο σεναριογράφος Κιθ Μάικλς τα είχε όλα- μία Χρυσή Σφαίρα, μια τεράστια επιτυχία με την υπογραφή του κι ανεξάντλητα αποθέματα Βρετανικού χιούμορ και γοητείας. Αυτό ήταν δεκαπέντε χρόνια πριν: τώρα είναι χωρισμένος, πλησιάζει τα πενήντα, δεν έχει γράψει τίποτα καλό εδώ και χρόνια κι έχει χρεοκοπήσει. Ευτυχώς ο ατζέντης του, του βρήκε κάτι- δυστυχώς, είναι αρκετά μακρυά από το Χόλιγουντ. Ένα πανεπιστήμιο στη Νέα Υόρκη ψάχνει καθηγητές σεναρίου, και με άδειες πια τις τσέπες του, ο Κιθ δε μπορεί να αρνηθεί. Εκεί ανακαλύπτει όμως ότι το άστρο του δεν έχει ξεφτίσει τελείως, κι αποφασισμένος να γράψει ένα νέο σενάριο, καταβάλει την ελάχιστη προσπάθεια για τη νέα του δουλειά. Η συμπεριφορά του θα αλλάξει όταν θα γνωρίσει τη Χόλι, μία μόνη μητέρα που κάνει δύο δουλειές για να πάρει το πτυχίο της. Θα τους ενώσει η ανάγκη για μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Η διδασκαλία τον έχει βοηθήσει να γίνει καλύτερος άνθρωπος και βρίσκεται ανάμεσα στην απόφαση να γίνει αυτός ο άνθρωπος ή να προσπαθήσει να γυρίσει στην παλιά λαμπερή του ζωή.       

 

Πρώτη δημοσίευση: 18 Ιουνίου 2015, 12:18
Ενημέρωση: 25 Ιουνίου 2015, 10:36
Συντάκτης: 
Τίτλος:
The rewrite (Καθηγητής με το ζόρι)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
106
Εταιρία διανομής: 
Release: 
18 Ιουνίου 2015

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The Human Voice

The Human Voice

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Το μακρινό 2020, στην εποχή όπου στην ζωή και την καθημερινότητά μας εισήχθη ο...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
10896
Feelgood
7662
Rosebud.21
7410
Feelgood
6344
Joika, από την Spentzos Joika, από την Spentzos