Χαμηλόφωνο δράμα που προβλήθηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο , με τον Christopher Plummer ν’ αποτελεί τον πυλώνα πάνω στον οποίο δομείται και εξελίσσεται το φιλμ. Ενσαρκώνει τον Ζev (στα εβραϊκά σημαίνει λύκος) Guttman, έναν άνθρωπο στοιχειωμένο από τις μνήμες του Ολοκαυτώματος που θέλει να αποδώσει δικαιοσύνη παρόλο που πάσχει από άνοια. Toν πλαισιώνουν οι Martin Landau (‘’Εd Wood”) και Dean Norris (o Hank από το ‘’Breaking Bad’’).

Γραμμένο από τον Benjamin August, σκηνοθετημένο με αμεσότητα και διεισδυτική ματιά από τον Αtom Egoyan που προσπαθεί να αφήσει στο παρελθόν τις αποδοκιμασίες για το ‘’Captive’’ στις Κάννες. Η πλοκή περιστρέφεται γύρω από δύο κύριους θεματικούς άξονες, την εκδίκηση και τα ψυχολογικά τραύματα του Άουσβιτς. H μέθοδος του Εgoyan πίσω από την κάμερα είναι αυτή της υπομονής, της εγκράτειας. Σιγά σιγά ξεδιπλώνει την ιστορία και τις προθέσεις του χαρακτήρα, που είναι καθαρά εχθρικές, διατηρώντας τις εντάσεις στο ελάχιστο. Διεισδύει στη ψυχολογία του βασανισμένου ήρωα που αποζητά να γιατρέψει την «ανοιχτή πληγή» του Άουσβιτς ενώ προβάλλει σε κάθε πλάνο το πείσμα του να βρει τη λύτρωση παρόλο που η μνήμη του τον προδίδει. Ιδανική επιλογή ο επιβλητικός Plummer που παραδίδει μία συγκλονιστική ερμηνεία, αποδεικνύοντας πως είναι ερμηνευτική μηχανή όταν το επιβάλλουν οι περιστάσεις. Συνοψίζοντας είναι ένα κοντρολαρισμένο δράμα με δόσεις μυστηρίου που αποζημιώνει τον θεατή με τον ανατρεπτικό του επίλογο και δεν θα περάσει γρήγορα στη λήθη, όπως προοικονομεί και ο τίτλος .

Υπόθεση: Μετά τον θάνατο της συζύγου του, ένας ηλικιωμένος άνδρας αποφασίζει να φύγει από τον οίκο ευγηρίας και ν’ αναζητήσει τον υπεύθυνο στρατιωτικό για την εκτέλεση της οικογένειάς του στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς, πριν από 70 ολόκληρα χρόνια. Αλλά η αναζήτηση δεν είναι τόσο εύκολη αφού υποφέρει από κενά μνήμης και χρειάζεται να διαβάζει ένα γράμμα για να θυμάται τον σκοπό του.

 

Πρώτη δημοσίευση: 12 Μαΐου 2016, 14:05
Ενημέρωση: 19 Μαΐου 2016, 12:42
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τίτλος:
Remember (Γράμμα από το παρελθόν)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
94
Εταιρία διανομής: 
Release: 
12 Μαϊου 2016

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Xtremo

Xtremo

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Πρώην μπράβος επιστρέφει πιο βιδωμένος απο ποτέ μετά απο προδοσία του 'αδερφού' του,...
7 ώρες
Oslo

Oslo

Θα το βρείτε: Vodafone TV

Σύνοψη: Με τη διαμάχη μεταξύ Παλαιστίνης και Ισραήλ να μαίνεται,  ο Terje Rød-Larsen και...
14 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
5793
Feelgood
5213
Tanweer
4616